Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patrick Richard, baschetbalistul echipei U Cluj: 'În America situaţia nu este deloc uşoară. Mass-media arată mai mult lucrurile negative'

Patrick Richard, baschetbalistul echipei U Cluj, s-a întors în Louisiana, la începutul pandemiei. Jucătorul de 30 de ani spune că atât el, cât şi familia lui suferă din cauza situaţiei din America: „Nu cred că o să dispară vreodată rasismul din această ţară", potrivit Mediafax.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

„În America situaţia nu este deloc uşoară. Mass-media arată mai mult lucrurile negative, pentru că este vorba despre raiting şi lucruri de genul acesta, însă majoritatea protestelor sunt paşnice. Cea mai mare problemă, care se întâmplă de ani de zile, este că poliţiştii folosesc în mod excesiv puterea pe care o au şi omoară femeile şi bărbaţii de culoare. Poliţiştii, care în loc să ne protejeze şi să ne susţină, comit crime care nu sunt luate în calcul. Nu cred că o să dispară vreodată rasismul din această ţară. Nu sunt de acord cu jafurile şi distrugerea business-urilor oamnilor care au muncit din greu pentru ele. Dar mass-media arată lumii doar lucrurile rele care se întâmplă, însă nu subliniază drepturile cetăţenilor, care au dreptul să vorbească liber şi, de asemenea, să protesteze într-un mod paşnic, aşa cum se întâmplă în multe dintre statele lumii. Nu protestează doar persoanele de culoare. Toată omenirea şi multiple etnii şi persoane din medii diferite sunt unite in protest. Există o diviziune, însă aceasta datează de secole", a declarat Patrick Richard.

Patrick Richard, care joacă la U Cluj din 2019, spune că în România nu a avut parte de discriminare.

„În România nu am avut probleme cu rasismul, însă de-a lungul carierei mele m-am lovit de această situaţie. În trecut, cân jucam în aşte ţări, mi s-a întâmplat să fiu discriminat", a spus baschetbalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.