Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patrick Shanahan, numit de Donald Trump la conducerea Pentagonului: Postul a rămas vacant în urma demisiei lui Jim Mattis

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică preluarea provizorie de la 1 ianuarie a postului de secretar al apărării, eliberat după demisia lui Jim Mattis, de către actualul secretar adjunct al acestei instituţii, Patrick Shanahan, transmite agenţia EFE, relatează agerpres.ro.

Citește și: Dan Voiculescu RĂBUFNEȘTE la adresa lui Traian Băsescu - O decizie a magistraților admite intervenția fostului președinte în dosarul Telepatia

Jim Mattis şi-a dat joi demisia de la conducerea Pentagonului, anunţându-se atunci că el va rămâne interimar în acest post până la finele lunii februarie, dar între timp preşedintele Trump a decis să grăbească înlocuirea lui.

Patrick Shanahan este subsecretar al apărării din iulie 2017 şi anterior a lucrat timp de mai mulţi ani pentru compania Boeing, experienţă evidenţiată şi de Trump în mesajul transmis duminică.

''Sunt încântat să anunţ că subsecretarul nostru foarte talentat Patrick Shanahan va prelua ca interimar postul de secretar al apărării începând din 1 ianuarie 2019. Patrick are o mare listă de reuşite ca subsecretar de stat şi mai înainte la Boeing. El va fi genial !'', a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter.

Mattis şi-a dat joi demisia, la o zi după ce Casa Albă a anunţat retragerea trupelor americane din Siria, proclamând totodată înfrângerea grupării jihadiste Statul Islamic în această ţară.

În scrisoarea sa de demisie, Mattis a apreciat că ''forţa'' Statelor Unite este ''indisolubil legată'' de forţa unui sistem ''complet şi unic'' realizat împreună cu aliaţii Washingtonului, declaraţii ce par să contrasteze cu gândirea lui Trump, care crede că alte state profită de pe urma leadership-ului american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.