Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronatele din construcţii solicită extinderea măsurilor de protecţie socială a angajaţilor şi pe perioada stării de urgenţă

www.agerpres.ro
bloc apartamente în construcție

Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), alături de Casa Socială a Constructorilor şi Federaţia Generală a Sindicatelor Familia, în calitate de parteneri sociali, solicită Guvernului României extinderea măsurilor de protecţie socială a angajaţilor şi pe perioada stării de urgenţă, potrivit Agerpres.

"Casa Socială a Constructorilor asigură protecţia angajaţilor din sectorul construcţii în perioada întreruperii activităţii din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în conformitate cu Legea 215/ 1997 privind înfiinţarea Casei Sociale, însă legea nu este aplicabilă în situaţia excepţională cu care se confruntă astăzi România. Modificarea urgentă a legii ar permite acordarea unei indemnizaţii salariaţilor cu contract individual de muncă, în cuantum lunar de 75% din media pe ultimele 3 luni a salariului de bază brut, pe perioada pandemiei", explică reprezentanţii patronatelor din construcţii, într-un comunicat.

Citește și: Klaus Iohannis către prefecți și șefii instituțiilor deconcentrate: Vă rog să fiți activi; situația este gravă!

Potrivit sursei citate, modificarea propusă nu afectează bugetul de stat, dar sprijină angajatorii şi implicit angajaţii în depăşirea perioadei pandemiei COVID-19.

FPSC este o organizaţie patronală fără scop lucrativ, neguvernamentală şi apolitică, înfiinţată conform Legii patronatelor nr 356/ 2001. Organizaţia are ca scop asigurarea reprezentării unitare a societăţilor din construcţii, susţinerea şi apărarea intereselor economice, juridice si sociale ale membrilor săi în relaţia cu terţi, îmbunătăţirea cadrului legislativ aplicabil, realizarea de schimburi de informaţii şi experienţă, consolidarea relaţiilor cu organizaţii profesionale naţionale şi internaţionale, promovarea concurenţei loiale, a imaginii constructorilor şi rolului lor în societate.

Federaţia este constituită din cinci patronate din domeniul construcţiilor, respectiv: Patronatul Societăţilor din Construcţii - PSC, Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă - PPTT, Uniunea Naţională a Restauratorilor de Monumente Istorice - UNRMI, Asociaţia Română a Distribuitorilor de Metale - ARDIMET şi Patronatul Drumarilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.