Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronii brutăriei din Ditrău susțin că ura s-a extins asupra tuturor angajaților; localnicii refuză produsele

agerpres.ro
brutari sri lanka

Patronii brutăriei din Ditrău susțin că ura și tensiunea la adresa firmei lor și a celor doi angajați srilankezi s-a extins și asupra tuturor celorlalți lucrători, iar pe lângă faptul că localnicii doresc alungarea brutarilor din Sri Lanka, ei refuză și produsele firmei, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al brutăriei Ditrău transmis, duminică, compromisul de a-i muta pe cei doi brutari din Sri Lanka, lansat sâmbătă, își pierde valabilitatea, astfel că aceștia vor lucra și în continuare pe același posturi pe care au fost angajați.

„S-a păstrat ura și tensiunea la adresa firmei noastre și a celor doi angajați srilankezi, ba mai mult, s-a extins și asupra tuturor angajaților actuali. Am analizat răspunsul localnicilor și, deoarece, perspectiva comunei a rămas neschimbată, ei dorind în continuare alungarea celor doi muncitori srilankezi, astfel compromisul oferit comunității își pierde valabilitatea. (...) Noi, fiindcă am fost amenințați, am încercat să ajungem la un compromis. Dar, având în vedere că oferta noastră a fost refuzată, și scrisoarea noastră a fost batjocorită, am reanalizat decizia noastră și am ajuns la concluzie că rămânem și în continuare alături de muncitorii noștri din Sri Lanka. Ei vor lucra și în continuare la noi pe același posturi pe care au fost angajați și în nici un caz nu suntem dispuși să renunțăm la ei. Nu ne lăsăm influențați de ură”, se arată în comunicat.

Citește și: VIDEO Rareș Bogdan: Clotilde Armand este o glumă. O vom spulbera

Patronii susțin că oferta lansată în scrisoarea citită sâmbătă în fața a peste 300 de localnici din Ditrău n-ar fi adus nicio modificare negativă pentru cei doi muncitori și n-ar fi afectat nici drepturile salariale, nici drepturile lor ca persoane.

„Având în vedere faptul că firma noastră are două compartimente, unul de producție a pâinii și celălalt de patiserie, ca să nu participe în procesul de pregătire a pâinii conform cerințelor localnicilor, ar fi fost mutați la producția de patiserie. Astfel, am vrut să îndeplinim cerința localnicilor, cu singurul scop, să fie liniște în comună. Menționăm faptul că posturile pe care ar fi fost mutați cei doi muncitori srilankezi nu sunt inferioare din punct de vedere profesional, raportat la cele pe care sunt încadrați în prezent. Totodată, precizăm faptul că această eventuală schimbare a posturilor de muncă ar fi fost realizată cu respectarea dispozițiilor legale în materie”, se mai arată în comunicat.

Patronii brutăriei au explicat și contextul în care a fost scrisă scrisoarea către localnicii din Ditrău, menționând că au primit amenințări din partea majorității comunei, cu incendierea brutăriei, fiind postat pe grupul de Facebook înființat de unii localnici, slogan-ul „Să dăm foc ca în anul ’90”.

„Având în vedere acest context, după ce cei 2 angajați srilankezi și-au început activitatea la firma noastră, am depus tot efortul necesar ca cei doi să trăiască și să muncească în siguranță. (...) Menționăm faptul că în reședința actuală cei doi muncitori se simt bine, sunt satisfăcuți de condițiile de cazare si de condițiile de muncă. În orice amenințare și problemă viitoare vom răspunde numai pe cale legală și în fața autorităților competente. Orice decizie luată de o instituție sau orice petiție va fi analizată în prezența reprezentanților legali și respectând normele legale în vigoare”, se mai subliniază în comunicatul brutăriei.

Patronii au criticat faptul că oamenii care reprezintă comunitatea celor nemulțumiți de angajarea brutarilor srilankezi, continuă să agraveze situația incitând la ură și la violențe.

„Localnicii din Ditrău au refuzat atât pe cei doi muncitori, cât și produsele brutăriei, însă noi susținem și în continuare faptul că nu suntem împotriva comunității, ci dorim aplanarea acestei situații. Mulțumim instituțiilor care ne-au oferit siguranță și sperăm că vor adopta măsurile legale necesare. Sperăm ca această situație să se încheie într-un mod normal, ca între niște oameni civilizați, într-o țară civilizată. Noi credem că în fața lui Dumnezeu toți suntem egali, indiferent de religie și rasă și condamnăm ura și discriminarea”, au conchis patronii brutăriei.

Aceștia au reiterat faptul că așteaptă și cererile de angajare din partea localnicilor calificați ca brutari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.