Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronii sălilor de fitness au obligația de a verifica certificatul de vaccinare la intrare, dacă decid să ocupe la capacitate maximă locaţiile

adevarul.ro
sala forta fitness gym

Patronii sălilor de fitness sau organizatorii de evenimente care decid să ocupe la capacitate maximă locaţiile au obligaţia de a verifica dacă cei care intră sunt vaccinaţi. În caz contrar, riscă amenzi. Dacă nu doresc să facă aceste verificări, operatorii economici pot alege scenariul ocupării sălilor la capacitatea permisă de rata de infectare din fiecare localitate.

Întrebat cum se poate verifica dacă oamenii care participă la evenimente sau merg la fitness sunt vaccinaţi, premierul Florin Cîţu a explicat că aceştia trebuie să prezinte certificatul de vaccinare, scrie News.ro.

”Să prezinte certificatul de vaccinare. Este cel mai simplu mod. La sala de fitness trebuie să ai un card cu care să intri, deci poţi să ai şi certificat de vaccinare”, a declarat Cîţu.

În cazul în care agenţii economici nu fac aceste verificări, riscă amenzi, a completat secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat.

”Persoana respectivă este amendată fără nicio discuţie, deci persoana care este organizator. Organizatorul are obligativitatea de a verifica dacă persoanele care intră sunt vaccinate, dacă intră pe scenariul cu persoanele vaccinate. Dacă rămâne pe scenariul minimal, fără persoane vaccinate, atunci nu mai e nicio problemă. Dacă intră pe scenariul respectiv, atunci are obligaţia să verifice că persoanele sunt vaccinate”, a declarat Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.