Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru afaceriști au picat la DNA: Ce au decis procurorii

sigla dna

Patru oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar referitor la reabilitarea clădirii Muzeului de Istorie şi Arheologie Constanţa, în care prejudiciul se ridică la aproape 10 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, Constantin Dima, la data faptelor administrator al SC Mara Construct SRL, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, în cazul firmei sale adăugându-se şi acuzaţia de evaziune fiscală, în formă continuată.

Citește și: A promis că va face sex cu cei care au votat NU la referendum: Din 19 milioane, a rezolvat 400, deja / VIDEO HOT

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei Mamadou Alpha Evy Diallo, administrator al SC Alpha Construct Mondial Explorer SRL, pentru complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, Liviu Ungureanu şi Lucian Petrache, administratori ai SC Danliv Concept Construct SRL şi respectiv SC Petraprod Steel SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

"La data de 31 decembrie 2010, în vederea implementării proiectului 'HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turiştii din Constanţa', între SC Mara Construct SRL reprezentată de inculpatul Dima Constantin şi Consiliul Judeţean Constanţa a fost încheiat un contract de execuţie lucrări, având ca obiectiv reabilitarea clădirii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Pe toată perioada execuţiei contractului, inculpaţii SC Mara Construct SRL şi Dima Constantin au folosit, cu rea credinţă, în relaţia cu Consiliul Judeţean Constanţa, documente inexacte (facturi şi situaţii de lucrări) care cuprindeau date neconforme cu realitatea, în scopul obţinerii pe nedrept a banilor provenind din fonduri europene nerambursabile", se precizează în comunicatul DNA.

Citește și: STUDIU Cuplurile obeze au șanse cu până la 59% mai mici de a face copii

Conform aceleiaşi surse, o parte dintre documente au fost furnizate de ceilalţi trei inculpaţi, administratori ai unor societăţi de tip fantomă. Aceştia au emis facturi ce nu reflectau operaţiuni reale şi care au fost înregistrate în contabilitate şi ulterior plătite de Dima Constantin şi SC Mara Construct SRL, ceea ce a avut ca rezultat prejudicierea bugetului de stat cu 788.542 de lei, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal.

De asemenea, Consiliul Judeţean Constanţa a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 8.963.612 de lei, reprezentând fondurile europene nerambursabile.

Citește și: UDMR, invitată la guvernare. Care sunt mizele mișcării

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor terenuri care îi aparţin inculpatului Lucian Petrache, iar dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Constanţa.

DNA reaminteşte că inculpaţii SC Mara Construct SRL, Constantin Dima şi Lucian Petrache au mai fost trimişi în judecată pentru fapte similare, comise tot în legătură executarea unor contracte atribuite de Consiliul Judeţean Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.