Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru cetăţeni somalezi care încercau să iasă ilegal din țară şi călăuza lor, un sârb, au fost prinşi în Timiș

www.ct100.ro
politia de frontiera

Patru cetăţeni somalezi care au trecut ilegal frontiera din Serbia și încercau să ajungă într-o ţară din vestul Europei, călăuziți de un sârb, au fost prinși în Timiș. Cetățeanul sârb cercetat pentru trafic de migranți a fost reţinut pentru 24 de ore, scrie Mediafax.

Poliţiştii de frontieră din Timiș au avut sâmbătă o acţiune de combatere a migraţiei ilegale, în timpul căreia au observat un autoturism înmatriculat în Serbia care se îndrepta spre comunicația DN 59A. Imediat, aceştia au oprit autoturismul pentru control, pe drumul dintre Jimbolia și Cărpiniș, şi au constatat că la volan se afla un cetățean sârb, iar în interior erau patru persoane.

Având în vedere că cei în cauză nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, polițiștii de frontieră i-au condus la sediul instituţiei pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul autoturismului este cetăţeanul sârb, V. I., în vârstă de 29 de ani, iar pasagerii sunt cetățeni din Somalia, cu vârste cuprinse între 24 și 27 de ani.

Citește și: Un copil de 4 ani este dus cu elicopterul la Craiova, după ce a înghițit insecticid

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei patru cetăţeni somalezi au trecut ilegal frontiera din Serbia, iar din apropierea frontierei au fost preluaţi de cetăţeanul sârb, care urma să-i transporte către o ţară din vestul Europei.

Cei patru sunt cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanul sârb pentru trafic de migranţi faţă. Pe numele cetățeanului sârb a fost emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, iar cei patru cetățeni somalezi au preluaţi de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.