Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru mari agenţii de impresariat de la Hollywood au fost date în judecată de Sindicatul scenariştilor americani

Hollywood

Sindicatul scenariştilor americani (WGA), creatorul „The Wire”, David Simon, şi alţi şapte scriitori au dat în judecată patru mari agenţii de impresariat artistic de la Hollywood pentru că au făcut să fie plătite în aşa fel încât interesele financiare ale lor au fost mai presus decât cele ale clienţilor, scrie Reuters, potrivit news.ro.

Reclamanţii încearcă să susţină că onorariile stabilite de agenţii - un agent este plătit direct de angajatorul scriitorului în loc să primească 10% comision de la scriitor - sunt ilegale atât în statul California, cât şi în baza legii federale.

În ultimele decenii, plăţile de acest fel au devenit un standard pentru cele mai mari patru agenţii, a căror putere a fost consolidată.

Procesul a fost deschis la Curtea Superioară din Los Angeles. În documente este susţinut că agenţiile sunt stimulate să reducă numărul de scenarişti plătiţi de companiile de producţie şi al altor talente dintr-un show.

Onorariile la care face referire WGA încalcă şi Legea concurenţei.

Agenţiile William Morris Endeavor, Creative Artists Agency, United Talent Agency şi ICM Partners numite în plângerea depusă primesc 80% din onorariile plătite de studiourile şi reţelele de la Hollywood, potrivit WGA.

Citește și: ȘOCANT - Un actor a fost împușcat MORTAL pe stradă

În replică, Association of Talent Agencies (ATA), din care fac parte cele patru, a transmis miercuri că deschiderea acestui proces este un semn că WGA „se află pe un drum predefinit spre haos” şi nu a arătat nicio clipă intenţia de a negocia.

„Ştiind că ar putea dura luni sau chiar ani pentru ca acest litigiu să fie soluţionat, liderii WGA îşi trimit, fără a fi necesar, membrii şi industria noastră într-o situaţie de incertitudine pe termen lung”, a spus Karen Stuart, director al ATA.

Relaţia dintre WGA şi ATA a fost reglementată, timp de 43 de ani, de un acord care stabileşte felul în care sunt reprezentaţi scriitorii.

După ce negocierile privind încheierea unui nou acord au eşuat, WGA le-a cerut agenţilor să semneze un nou cod care va elimina onorariile.

Majoritatea agenţilor au refuzat, iar vineri, WGA şi-a îndemnat membrii să îşi concedieze agenţii care nu au semnat noul cod.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.