Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru membri ai baletului din Moscova, testaţi pozitiv pentru COVID-19 la Taipei

evz.ro
balet

Centrul central de comandă pentru epidemii (CECC) din Taiwan a anunţat miercuri că patru membri ai trupei de balet clasic din Moscova au fost spitalizaţi după ce au fost testaţi pozitiv la coronavirus, informează DPA, potrivit AGERPRES.

Şeful CECC şi ministru al sănătăţii şi bunăstării Chen Shih-chung a declarat reporterilor că cei patru ruşi, doi bărbaţi şi două femei, se numără printre şapte noi "cazuri importate" care au ridicat numărul total de infecţii cu coronavirus în Taiwan la 750.

Până miercuri, Taiwanul a înregistrat doar şapte decese de COVID-19. Doar 55 de cazuri au apărut din cauza infecţiei interne, ultimul pe 12 aprilie.

Taiwanul menţine controale stricte la frontieră, inclusiv necesitatea testării înainte de zbor şi carantină de două săptămâni la sosire.

Trupa de balet de 52 de membri era programată să aibă şase reprezentaţii "Lacul lebedelor" şi "Spărgătorul de nuci" la Taipei de miercuri până duminică şi cinci în oraşul-port Kaohsiung (sud) între 25 şi 27 decembrie.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

Chen a spus că toţi membrii trupei au fost plasaţi în hoteluri de carantină în camere separate după sosirea pe 29 noiembrie şi testaţi după sfârşitul carantinei obligatorii de două săptămâni luni.

Patru au dat rezultate pozitive pentru virus şi au fost spitalizaţi în ciuda faptului că nu prezintă simptome de COVID-19.

Restul delegaţiei au fost testaţi din nou miercuri la Spitalul General al Veteranilor din Taipei, determinând că ziua de deschidere a reprezentaţiilor să fie anulată.

"Dacă există mai multe cazuri pozitive, reprezentaţiile rămase vor trebui anulate", a spus Chen.

Şeful CECC a adăugat că permisiunea de intrare, de la caz la caz, pentru schimburi artistice şi de altă natură nu ar trebui oprită atât timp cât poate fi menţinută siguranţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.