Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru membri ai grupului sud-coreean BTS îşi vor începe serviciul militar la jumătatea lunii decembrie

bbc.com
bts

Ultimii patru membrii ai grupului K-pop BTS rămaşi încă neîncorporaţi îşi vor începe serviciul militar la jumătatea lunii decembrie, alăturându-se astfel celor trei colegi ai lor care au început deja acest stagiu, a anunţat miercuri agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând surse din industria muzicală, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Acest supergrup compus din şapte muzicieni şi-a suspendat temporar cariera pentru ca membrii lui să poată să îşi satisfacă stagiul militar, o îndatorire care este obligatorie în Coreea de Sud.

Coreea de Sud deţine una dintre cele mai mari armate active din lume pentru a se apăra de Coreea de Nord, iar toţi bărbaţii sud-coreeni cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani trebuie să facă un stagiu militar de 18-21 de luni.

Cu toate acestea, a existat o dezbatere publică despre posibilitatea ca membrii grupului BTS să beneficieze de o exceptare de la lege, ţinând cont de contribuţiile pe care le-au adus profitabilei industrii K-pop sud-coreene.

RM, principalul rapper şi liderul trupei, precum şi solistul V se vor înrola pe 11 decembrie, în timp ce Jimin şi Jung Kook le vor urma exemplul în ziua următoare, a raportat agenţia de presă Yonhap.

După o pregătire militară iniţială, cei patru artişti vor deveni soldaţi activi în armata ţării lor pentru 18 luni, potrivit unor relatări apărute în publicaţia Star News, specializată în ştiri despre industria de divertisment.

HYBE, agenţia de management a grupului BTS, care a dezvăluit că cei patru artişti au început procedura de înrolare, nu a răspuns deocamdată solicitărilor primite de la reprezentanţii presei pentru a face declaraţii pe această temă. La începutul lunii noiembrie, Jung Kook a anunţat într-un mesaj distribuit pe blogul său că se va înrola în armata sud-coreeană în decembrie.

Cântăreţul Jin, care are 30 de ani şi este cel mai vârstnic membru al grupului, urmează să îşi încheie serviciul militar în iunie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.