Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru militari au fost ucişi de explozia unei mine din Tunisia, în timpul unei operaţiuni antiteroriste

militari tunisia

Patru militari tunisieni au fost ucişi miercuri de explozia unei mine într-o zonă muntoasă din centrul Tunisiei în timpul unei operaţiuni antiteroriste, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Mohamed Zekri, citat de France Presse.

"Cei patru soldaţi, care făceau parte dintr-o unitate militară responsabilă de efectuarea unei operaţiuni de căutare pe Muntele Mghila a unor elemente teroriste, au fost victimele exploziei unei mine artizanale", a spus el, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mohammad Murad(FPTR) dă cărțile pe față: ‘Pierderile până acum, constatate, sunt de peste 7 miliarde euro la nivel de industrie hotelieră și HoReCA. Nu am primit niciun sprijin, din contră, foarte multe discuții, fără valoare’

Această misiune "se încadrează în operaţiunile antiteroriste desfăşurate în mod regulat de forţele militare în această regiune", a adăugat Zekri.

Muntele Mghila este situat în masivul muntos care se învecinează cu Algeria, considerată principala bază a mişcării jihadiste din această zonă.

Armata urmăreşte acolo grupuri armate din 2012. Acestea găzduiesc mai ales elemente ale unei ramuri locale Al Qaida în Maghrebul Islamic, Okba Ibn Nafaa.

Acest grup a comis în special atacul din 2014 de pe Muntele Chaambi, cel mai grav atentat împotriva armatei (15 soldaţi ucişi) şi punct de plecare al unei serii negre de atentate mortale.

După revoluţia din 2011, Tunisia s-a confruntat cu un avânt al mişcării jihadiste, în special în regiunile de frontieră cu Algeria şi Libia.

Situaţia de securitate s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimii ani, dar atacurile recurente continuă să vizeze forţele de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.