Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane din județul Argeș, reţinute într-un dosar privind deţinerea şi/sau producerea ilegală de alcool

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Patru persoane au fost reţinute de poliţiştii argeşeni într-un dosar privind deţinerea şi/sau producerea ilegală de alcool etilic, în această speţă fiind efectuate anterior zeci de percheziţii în urma cărora au fost depistate cantităţi impresionante de alcool, potrivit Agerpres.

Conform datelor comunicate, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar penal în care, în ziua de 16 decembrie 2021, au fost efectuate 22 de percheziţii domiciliare în localităţile Piteşti, Poiana Lacului, Căteasca, Topoloveni, Bradu, Suseni şi Moşoaia.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate cantităţi ce totalizează aproximativ 10.000 de litri de alcool, sumele de aproape 70.000 de lei şi 8.000 de euro, precum şi alte bunuri şi obiecte.

"Cercetările vizează activitatea infracţională a 14 persoane bănuite, din care una este persoană juridică. Din cercetări s-a stabilit că în perioada ianuarie - decembrie 2021, persoanele în cauză ar fi deţinut la adresele de domiciliu, precum şi la adresele unor terţe persoane, din Piteşti, Căteasca şi Poiana Lacului, ar fi produs şi/ sau achiziţionat, în total, cantităţi însemnate de alcool etilic. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost stabilit la aproximativ 280.000 de lei", arată sursa citată.

În cursul zilelor de miercuri şi joi, poliţiştii au pus în aplicare 12 mandate de aducere emise pentru persoanele bănuite, iar în urma administrării probatoriului, au fost reţinute 4 persoane, cu vârste cuprinse între 42 şi 52 de ani.

Acestea au fost prezentate în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, stabilindu-se, alături de alte obligaţii, şi obligaţia de a nu desfăşura activităţi în cadrul unor societăţi comerciale, care să implice manipularea sau transportul de alcool etilic sau produse derivate din alcool etilic.

Activităţile de percheziţie au fost desfăşurate împreună cu specialişti criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic Argeş, luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, reprezentanţi ai Autorităţii Vamale Române, şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Piteşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.