Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane, din Neamț, trimise în judecată pentru infracţini de corupţie în legătură cu permisul auto

facebook
justitie dosar penal

Procurorii de pe lângă Tribunalul Neamţ au trimis în judecată patru persoane, cercetate în două dosare privind infracţiuni de corupţie în legătură cu permise auto, a informat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), potrivit Agerpres.

Cele patru persoane trimise în judecată sunt inculpate în două dosare, ambele iniţiate în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor anticorupţie din cadrul Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ care, la delegarea procurorilor de caz, au efectuat cercetările pentru administrarea probatoriilor.

Două persoane sunt inculpate pentru trafic de influenţă, iar alte două pentru cumpărare de influenţă în legătură cu restituirea, respectiv obţinerea permisului de conducere auto.

Citește și: Fostul militar britanic Lishman INTRĂ iar sub TUNUL DIICOT, după dosarul Ayahuasca - Este anchetat într-un nou dosar pentru evaziune și spălare de bani

Conform sursei citate, una dintre persoanele inculpate pentru trafic de influenţă ar fi primit de la o altă persoană, cumpărător de influenţă, suma de aproximativ 2.300 de euro după ce a pretins că va interveni pe lângă poliţişti pentru restituirea permisului de conducere auto reţinut pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

"În prima dintre cauze, procurorii au reţinut, în rechizitoriul de trimitere în judecată, faptul că, unul dintre inculpaţi, în cursul lunii aprilie 2018, a pretins că ar avea influenţă asupra unor organe de poliţie pentru a obţine restituirea, prin încălcarea dispoziţiilor legale şi a atribuţiilor de serviciu, către cel de-al doilea inculpat, a permisului de conducere auto. Documentul fusese reţinut în data de 23.04.2018, de către poliţişti, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. După ce s-a angajat că va obţine acest rezultat, inculpatul a primit de la cumpărătorul de influenţă suma de aproximativ 2.300 de euro (2.304,04 euro, după conversia valutară)", precizează sursa citată.

În cel de-al doilea dosar, unul dintre inculpaţi este un instructor auto care ar fi primit suma de 800 de euro de la cumpărătorul de influenţă, căruia i-a dat asigurări că îi poate facilita promovarea la proba practică de obţinere a permisului pretinzând că ar avea influenţă asupra funcţionarilor de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.