Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru poliţişti ucişi în confruntări cu militanţii jihadişti în zona oraşului Karak

aljazeera.com
Iordania

Patru poliţişti au murit marţi în confruntările armate dintre forţele de ordine iordaniene şi militanţi jihadişti din apropierea oraşului sudic Karak, informează Reuters. Poliţia iordaniană se află în urmărirea unui grup de islamişti care au atacat duminică un grup de poliţişti. Atacul a degenerat în lupte de stradă şi cel puţin 10 oameni au murit în schimburile de focuri.

Cei patru atacatori au fost ucişi de poliţişti. Gruparea Statul Islamic a revendicat marţi atacul printr-un comunicat difuzat pe internet. 'Patru soldaţi ai Califatului - decedaţi - înarmaţi cu arme automate şi grenade au atacat grupuri ale forţelor de ordine iordaniene şi cetăţeni ai statelor din coaliţia cruciată, în oraşul Karak în Iordania', afirmă comunicatul, conform Agerpres.

În total, zece persoane, printre care o turistă canadiană, au fost ucise duminică în apropierea unui sit turistic din sudul Iordaniei, iar 27 de persoane, poliţişti şi civili, au fost răniţi în mai multe schimburi de focuri la Karak. După mai multe ore de schimburi de focuri, cei patru atacatori au fost doborâţi de forţele de securitate în citadela cruciată, una dintre cele mai mari din regiune, unde s-au retras aceştia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.