Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pauliuc (PNL), semnal de alarmă: Anul electoral 2024 e foarte complicat. România nu trebuie să cadă victima unui joc politic pe viaţă şi pe moarte

arhiva personala
Nicoleta Pauliuc

Președinta femeilor din PNL, senatoarea Nicoleta Pauliuc, susţine că că duşmanii lumii civilizate vor încerca o strategie de tip “divide et impera” în ceea ce priveşte România în contextul anului electoral 2024, când ar urma să aibă loc alegeri europarlamentare, locale, prezidenţiale şi parlamentare.

Declaraţia a fost făcută de preşedinta Comisiei de Apărare din Senat în cadrul evenimentului de deschidere a conferinţelor „Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success”.

„Fără îndoială, ne aflăm într-un punct de răscruce a istoriei, nu numai din perspectiva României, dar şi dacă ne gândim la ce se întâmplă în plan internaţional.

Există sentimentul acut al faptului că are loc o rearanjare a plăcilor tectonice geopolitice şi că rezultanta acestui proces de transformări profunde va fi fundamental diferită faţă de ceea ce ştiam noi până acum.

Trebuie să rezistăm tentaţiei unei orbiri colective în contextul unui an electoral 2024 foarte complicat. Există viaţă şi după 2024, iar România nu trebuie să cadă victima unui joc politic pe viaţă şi pe moarte.

Este crucial să nu cădem în patima nihilismului. Trebuie să păstrăm căile de dialog deschise şi să înţelegem că avem datoria de a asigura stabilitatea şi echilibrul ţării.

Spun aceste lucruri pentru că nu am nici cea mai mică îndoială că duşmanii lumii civilizate vor încerca o strategie de tip “divide et impera”. Vor dori să folosească o bătălie politică firească în democraţie pentru a ne slăbi.

Vor face asta şi extremiştii din interiorul ţării, cei care ne vor afară din Europa şi NATO, dar şi ţările neprietene care şi-au redescoperit impulsurile imperialiste. Va trebui să dăm dovadă de maturitate şi să înţelegem că ambiţiile personale nu pot prevala asupra intereselor României”, susţine şefa femeilor din PNL.

În alocuţiunea sa, Pauliuc a încercat să creioneze principalele direcţii de acţiune pe care ar trebui să insiste Puterea politică actuală.

România ar trebui să se concentreze mai mult pe zona de reforme şi întărire instituţională

„2024 trebuie să fie anul în care ne vom asuma plenar postura de stat de drept, vom desăvârşi procesul de integrare europeană şi vom arăta unei lumi întregi că suntem pilonul pe care se susţine Flancul Estic al NATO.

Avem bani mulţi din PNRR şi din exerciţiul bugetar 2021 – 2027 al UE pe care trebuie să-i cheltuim, trebuie să continuăm marile proiecte de investiţii, trebuie să progresăm în obiectivul strategic al obţinerii independenţei energetice.

La fel cum cred că 2024 poate fi anul în care marile compani româneşti pot să-şi întindă aripile şi să se extindă în plan regional: Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, dar şi Ungaria sau statele baltice pot fi zone de interes.

De asemenea, reformele structurale trebuie să continue, cu înţelepciunea de a nu rupe însă echilibre sociale precare, pentru că nu avem nevoie de tumult intern.

Procesul de digitalizare trebuie accelerat. La fel cum cred că temele mari ale societăţii globale trebuie atacate cu mult curaj şi la nivel intern, pentru că nu putem aştepta să vină alţii să ne rezolve problemele.

Nu trebuie să uităm nici de fraţii şi prietenii noştri din Republica Moldova. Ei sunt mai vulnerabili ca noi şi avem o datorie de sânge să-i ajutăm să facă faţă asaltului extern şi tentativelor de destabilizare”, afirmă senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc.

Discursul senatoarei vine în contextul deciziei recente a Biroului Politic Naţional al PNL ca partidul să candideze singur la toate cele patru rânduri de alegeri din anul 2024.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.