Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe 10 noiembrie, Klaus Iohannis va castiga detasat în București

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Actualul șef al Statului schimbă scena politică bucureșteană cu mai puțin de 2 luni înaintea prezidențialelor.

Conform anunțurilor privind strângerea semnăturilor de susținere a candidaturii, acesta se îndreaptă fără emoții către al doilea mandat de președinte al României.

Surpriza constă în numărul-record de semnături anunțate de PNL București, mai mult decât dublul voturilor obținute la europarlamentare.

Astfel, într-o postare pe facebook (disponibilă aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1634050480063983&id=678840505584990), PNL București anunță nu mai puțin de 304.000 de semnături.

În 26 mai, PNL a obținut în Capitală 144.696 de voturi, dintr-un total de 920.000 de voturi valabil exprimate.

Studiind istoricul turului 1 al prezidențialelor, este puțin probabil ca pe 10 noiembrie să avem mai mult de 6-700.000 de bucureșteni la urne, ceea ce înseamnă că, dacă numerele semnăturilor anunțate se confirmă, Klaus Iohannis va câștiga în București cu aproape 50%. Daca se va ajunge la prezenta record din 26 mai, candidatul sustinut de PNL in Bucuresti ar trebui sa obtina intre 33 si 35% din voturile bucurestenilor.

Scenariul este cu atât mai spectaculos cu cât, la nivel național, USR/PLUS au anunțat doar 400.000 de semnături pentru sustinerea candidaturii lui Dan Barna, deși pe 26 mai au obtinut, doar la București, un număr de voturi aproape triplu față de PNL.

Rămâne de văzut cum vor pregati cei care anunță aceste schimbări spectaculoase în comportamentul electoral al bucureștenilor ziua votului si apoi campania pentru castigarea tuturor primariilor din Bucuresti!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.