Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PE a reconfirmat-o pe Emily O'Reilly în funcţia de Ombudsman European

FRANCE-EU-PARLIAMENT

Irlandeza Emily O'Reilly a fost realeasa marti Ombudsman European de catre eurodeputati pentru un mandat de cinci ani în cursul unei sedinte plenare a Parlamentului European la Strasbourg, relateaza AFP.

Fosta ziarista, aleasa Ombudsman în 2013 dupa iesirea la pensie a predecesorului sau, Emily O'Reilly, 57 de ani, a fost singura candidata pentru aceasta functie. Ea a fost aleasa cu o majoritate de 569 de voturi pentru, 66 împotriva si 43 de abtineri, în urma unui scrutin desfasurat prin vot secret.
Rolul sau va fi de a ancheta cazurile de proasta administrare în institutii si diverse organisme ale UE. Acestea pot fi sesizate prin intemediul unor plângeri depuse de cetateni europeni, locuitori ai statelor membre, companii sau asociatii ale caror sedii se afla pe teritoriul UE.
Deseori solicitata pentru acuzatii de conflicte de interese, Emily O'Reilly a cerut în februarie Comisiei Europene sa includa în raportul sau privind coruptia în UE un capitol privind integritatea institutiilor în fata unor grupuri de presiune foarte active la Bruxelles.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.