Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe ce a dat, în ultimele 94 de zile, Biserica Ortodoxă Română peste 35 de milioane de lei

Ajutorul total oferit de Biserica Ortodoxă Română pentru victimele războiului din Ucraina, până în acest moment, este de 35.130.186 lei, transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române. Conflictul din vecini a intrat în cea de-a 94-a zi.

Pe fondul gravei crize umanitare provocate de războiul din Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a continuat acțiunile sale social-filantropice.

În perioada 15 aprilie – 15 mai 2022, pe platforma online ajutăcubucurie.ro a Patriarhiei Române în colaborare cu Federația Filantropia a fost donată suma de 16.888 lei.

La nivelul Patriarhiei Române, în perioada 15 aprilie – 15 mai 2022, s-au adăugat ca participante la acțiuni caritabile 880 persoane din rândul preoților și al voluntarilor.

Sprijinul umanitar acordat în perioada menționată mai sus a însumat 1.374.868 lei, acesta constând în bani și produse (hrană caldă, alimente, hrană pentru bebeluși, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.).

La acest sprijin se adaugă servicii sociale în derulare (de traducere – 2.104 beneficiari, de consiliere și orientare – 2.686 beneficiari, medicale – 139 beneficiari și educaționale – 891 beneficiari, precum și sprijin logistic, constând în spații de adăpost – cort/containere și transport).

În ceea ce privește cazarea refugiaților, locurile pentru aceștia se ridică actualmente la 4.954, dintre care 3.610 cu servicii de masă incluse.

În legătură cu organizarea de transporturi umanitare, în această perioadă au fost realizate încă 160 transporturi în România, 12 transporturi în Ucraina și 2 transporturi în Republica Moldova. Valoarea acestor noi transporturi este de 551.807 lei.

Campania Patriarhiei Române „Donează sânge pentru Ucraina” a continuat și în ultima perioadă, la ea participând 198 de noi persoane donatoare.

În perioada 15 aprilie – 15 mai 2022, ajutorul umanitar oferit de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române și Federația Filantropia este în valoare de 2.750.820 lei.

Astfel, ajutorul total oferit de Biserica Ortodoxă Română de la declanșarea războiului din Ucraina până în acest moment este de 35.130.186 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.