Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe fondul crizei din Ucraina, cele cinci țări din BRICS pregătesc contraofensiva împotriva Occidentului: întâlnire importantă la nivel înalt

BRICS

BRICS este un grup de cinci economii emergente majore - Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Prima întâlnire BRICS din 2022 a avut loc virtual în perioada 18-19 ianuarie sub președinția chineză, membrii mulțumind Indiei pentru președinția BRICS în 2021.

Programul și prioritățile pentru anul au fost discutate la prima întâlnire a țărilor BRICS din 2022, care a avut loc virtual în perioada 18-19 ianuarie, sub președinția chineză, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Arindam Bagchi, pe Twitter.

Grupul BRICS este cu atât mai important acum când atât Rusia, cât și China, au ca adversar comun pe SUA. Nu trebuie neglijată în context nici economia Indiei, a noua economie a lumii. De asemenea, un prin semn al bunelor relații dintre cele cinci țări e momentul de marți, când președintele Braziliei se întâlnește cu cel al Rusiei.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a confirmat, sâmbătă, că vizita sa în Rusia este menţinută în program, în ciuda tensiunilor din această perioadă legate de Ucraina, relatează AFP, informează News.ro.

Washingtonul ar fi făcut presiuni pentru ca Bolsonaro să-şi anuleze vizita axată pe promovarea relaţiilor comerciale bilaterale, având în vedere că în această perioadă există ameninţarea unui război în regiune.

“Ne rugăm la Dumnezeu să fie pace în lume pentru binele nostru, al tuturor”, a afirmat Bolsonaro într-un interviu la un post de radio brazilian, confirmându-şi vizita în Rusia, programată de marţi până joi. “Am fost invitat de preşedintele Putin. Brazilia depinde în mare măsură de îngrăşămintele din Rusia”, a afirmat Bolsonaro.

Jair Bolsonaro va fi însoţit în Rusia de un grup de miniştri. Discuţiile vor fi pe teme ca energia, apărarea şi agricultura.

AFP menţionează că în această săptămână, vineri, Ministerul brazilian de Externe a sărbătorit împlinirea a 30 de ani de relaţii diplomatice cu Ucraina, menţionând într-un comunicat “contactele multiple la nivel înalt” de când Brazilia “a recunoscut independenţa Ucrainei”, în 1991.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.