Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe Novak Djokovici îl așteaptă pușcăria, când revine în Seriab, pentru că a recunoscut că a încălcat regulile cu privire la izolare când avea covid-19

reuters.com
novak djokovic

Avocaţi din Serbia au declarat, miercuri, că liderul ATP, Novak Djokovici, riscă o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar încarcerarea, după ce a recunoscut că a încălcat regulile cu privire la izolare în perioada în care a fost infectat cu coronavirus. Premierul Serbiei a avertizat că în cazul lui Djokovici pare să fie o „încălcare clară a regulilor”, informează The Guardian.

În Serbia, încălcarea regulilor de izolare se află sub incidenţa articolului 248 al Codului Penal şi poate atrage o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar în trei ani de închisoare. Însă în cazul sportivului mai probabilă este o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii.

Citește și: Mama lui Novak Djokovic nu poate să explice argumentul forte invocat de tenismen: Probabil nu știa!

Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a declarat că Djokovici ar trebui să dea explicaţii cu privire la momentul în care a fost testat.

În Australia, decizia autorităţilor privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovici este aşteptată, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz

Citește și: Fostul antrenor al lui Djokovic, legendarul Boris Becker, critică familia sârbului: 'Novak este un luptător, cu o mentalitate de Street Fighter'

Novak Djokovici a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovici.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovici spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Citește și: IADUL pe Pământ! Ce îl așteaptă pe Novak Djokovici, dacă va juca la Australian Open: 'Cred că ar putea fi ceva ce nu s-a mai întâlnit în tenis până acum'

Djokovici a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui”.

În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o "dezinformare”.

Citește și: Premierul sârb își ia mâna de pe Djokovici: O încălcare clară a regulilor - Liderul mondial ATP riscă până la 3 ani de închisoare în Serbia

Novak Djokovici a câştigat apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară, dar nu este sigur că va juca la Australian Open, deoarece ministrul Imigraţiei din statul de la Antipozi poate decide din nou că sârbul trebuie să părsească ţara.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Citește și: Novak Djokovic este la un pas de expulzare (presa australiană)

Potrivit presei australiene, Djokovici ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.