Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedepse spre 15 ani cu executare cerute de DNA pentru pompierii din dosarul Colectiv - 'Închideau ochii pentru o cafea și apă minerală'

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Procurorii DNA cer o pedeapsă îndreptată spre 15 ani de închisoare cu executare pentru foștii angajați ISU Antonina Radu și George Matei, pentru faptele pentru care sunt judecați în dosarul Colectiv.

„Având în vedere aceste aspecte noi apreciem că ei se fac vinovați de cele două fapte. Pentru aceste considerente cerem să observați că Radu nu a dat declarații.

Referitor la Matei a dat o declarație de nerecunoaștere la urmărire penală și a spus că nu a ținut legătura cu martorul Ghimpețeanu, care martor l-a contrazis în declarația sa, spunând că discuta cu Matei inclusiv telefonic.

Citește și: Cum PICĂ apărările pompierilor din Colectiv - Au spus că nu puteau intra în club pentru că nu funcționa dar sunt combătuți de martori

Având în vedere urmările produse, respectiv profitul Colectiv și dauna privind intervenția ISU, viețile omenești pierdute, aplicați o pedeapsă cu închisoare orientată spre maximum pentru cele două fapte”, s-a pronunțat procurorul de la DNA.

El a mai amintit judecătorului că doi martori au declarat că au pus la dispoziția celor doi pompieri toate actele privind situați societății Colectiv. „Ei știau despre situația clubului încă de la primul control”, a spus tranșant magistratul de la DNA.

„Aveți în vedere că după fiecare control efectuat ofițerii ISU erau obligați de legislația existentă să întocmească rapoarte și să sesizeze superiorii în caz de incidențe pentru a primi ordine ulterioare”, a mai arătat procurorul DNA.

Procurorul DNA cerut înlăturarea apărărilor celor doi foști pompieri potrivit cărora ei nu și-ar fi putut exercita obligațiile legale pentru că la clubul Colectiv nu ar fi găsit activitate.

Totodată și avocații mai multor părți civile au cerut luni condamnarea celor doi foști angajați ai ISU amintind alte detalii din dosar obținute de anchetatorii DNA Militar pe parcursul urmăririi penale.

„Așa cum am văzut din piesele dosarului erau în stare să închidă ochii pentru o cafea și o apă minerală atunci când mergeau la club. Cerem condamnarea acestora așa cum a cerut procurorul”, a spus avocatul unora dintre victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.