Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedro Rocha şi-a prezentat candidatura formală la preşedinţia Federaţiei spaniole de fotbal

News.ro
minge fotbal poarta

Pedro Rocha, care a asigurat interimatul la conducerea Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), după demisia fostului preşedinte Luis Rubiales, şi-a confirmat candidatura sa formală la alegerile pentru preşedinţia RFEF din 6 mai, scrie EFE, potrivit Agerpres

Rocha, fostul preşedintele al Comitetului de Conducere al RFEF, care a demisionat în martie după lansarea procesului electoral, a strâns 90 de semnături de susţinere din partea membrilor Adunării Generale şi aşteaptă şi mai multe în perioada următoare. El a asigurat interimatul de când Luis Rubiales şi-a anunţat demisia, pe 10 septembrie, din cauza suspendării provizorii a FIFA, care a fost prelungită apoi la trei ani.

Într-un comunicat, Rocha a explicat că a făcut pasul înainte ''după câteva zile de reflecţie'' şi după ce a primit încrederea grupurilor din lumea fotbalului ''pentru a garanta stabilitatea şi unitatea de care are nevoie entitatea într-un moment deosebit de complex'', cu o prezentarea candidaturii la Cupa Mondială (2030), un Campionat European şi la Jocurile Olimpice la orizontul apropiat.

El a obţinut şi unanimitatea altor sectoare, precum futsalul, şi a subliniat că odată cu căutarea consensului şi a progresului bazat pe dialog şi negociere, se prezintă ''cu responsabilitatea de a readuce RFEF la locul său meritat'', stabilizând instituţia şi ''înfruntând evenimente vitale pentru un sport care este cu mult peste conducătorii săi''.

Jurnalistul Carlos Herrera, crainic la Radio Cadena COPE, este unul dintre candidaţii care şi-a oficializat dorinţa de a intra în cursa pentru preşedinţia RFEF.

Începând cu 7 aprilie se primesc candidaturile, într-un interval de cinci zile. Fiecare dintre acestea trebuie să aibă susţinerea a 21 de membri ai Adunării Generale a RFEF.

În data de 6 mai va fi ales un preşedintele pentru a pune capăt mandatului lui Luis Rubiales (care expiră pe 21 septembrie 2024), după ce Tribunalul Administrativ al Sportului (TAD) a indicat că managerul poate convoca doar alegeri pentru funcţia de preşedintele şi nu un proces electoral complet, cu reînnoirea prealabilă a Adunării sale Generale, care fusese convocată iniţial pe 24 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.