Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După gospodina care a doborât drone cu un borcan, vine pensionarul care a doborât un avion cu o pușcă - VIDEO

pensionar ucrainean

Un pensionar ucrainean a fost medaliat pentru eroismul său, după ce ar fi doborât cu pușca un avion Su-34 al forțelor rusești, care survola deasupra regiunii Cernihiv, conform Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei, informează Daily Mail.

Valeri Fedorovici ar fi doborât avionul în valoare de 86 de milioane de euro, iar imaginile care au circulat la acea vreme au surprins momentul când aeronava se prăbușește la pământ, deși el nu a fost văzut în înregistrare.

În consecință, Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei i-a salutat „eroismul” și i-a acordat bărbatului o medalie. Imaginile publicate îl arată pe Fedorovici mergând cu o pușcă pe umăr prin orașul distrus de atacurile rusești. Bărbatul a recuperat o parte din resturile aeronavei și a decis să le păstreaze în garajul său.

Astfel de momente au mai existat de la începutul invaziei în Ucraina.

Femeie care a doborât o dronă cu un borcan de castraveți murați

O femeie din Kiev ar fi reuşit să doboare o dronă a Rusiei aruncând în aceasta cu un borcan de castraveţi muraţi, de la balcon, potrivit unei repezentante a guvernului ucrainean. "În Kiev, o femeie a doborât o dronă rusească de la balcon cu un borcan de castraveţi. Cum se aşteaptă să ocupe această ţară?", a scris Liubov Tsybulska pe Twitter.

Liubov Tsybulska este director adjunct al Grupului de Război Hibrid înfiinţat de Guvernul de la Kiev în contextul războiului început de Rusia. Postarea oficialului de la Kiev a fost distribuită de zeci de mii de ori, devenind în scurt timp virală pe reţelele sociale.

Pilotul fantomă din Kiev a fost doar un mit de război

Rețelele de socializare au creditat pilotul misterios ucrainean cu doborârea a zeci de avioane rusești de la începutul invaziei, dar după ce rapoartele din mass-media l-au identificat în mod fals pe pilotul ucis, forțele aeriene ucrainene se dezvinovățesc. Inclusiv Serviciul de Securitate al Ucrainei, SBU, promova imaginea pilotului în primele zile de război. Acum totul se dovedește a fi doar un „mit”.

Vezi și: Pilotul fantomă din Kiev a fost doar un mit de război: a recunoscut inclusiv Ucraina

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.