Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul a anunțat tehnica de ANIHILARE a Statului Islamic: Ordinul dat de Donald Trump

teroristi jihadisti statul islamic

Administrația Trump a ordonat o "campanie de anihilare" a jihadiștilor în Irak și în Siria, vizând limitarea la maximum a numărului de luptători străini care revin în țară, a indicat ministrul apărării, Jim Mattis, transmite AFP.

Această 'campanie de anihilare' presupune mai ales că forțele coaliției 'vor încercui' pozițiile jihadiștilor înainte de a lansa atacuri, pentru ca aceștia să nu poată fugi și se regrupa în altă parte, a explicat Mattis, într-o conferință de presă la Pentagon, scrie agerpres.ro.

Citește și: Fiica lui Adrian Enache și-a arătat sânii: Cum sunt după ce a fost tăiată de violator / FOTO

'În rezumat, intenția noastră este ca luptătorii străini să nu scape', sau cel puțin ca numărul celor care vor reuși să fugă 'să fie foarte redus', a adăugat ministrul.

'Luptătorii străini sunt o amenințare strategică dacă revin la Tunis, la Kuala Lumpur, la Paris, Detroit sau în altă parte', a subliniat Mattis.

Citește și: VIDEO HOT Charlize Theron, GOALĂ cu soțul lui Penelope Cruz

Această decizie tactică este una din inițiativele lui Donald Trump în urma planului de accelerare a campaniei împotriva Statului Islamic care i-a fost remis de Pentagon la sfârșitul lunii februarie, a precizat Jim Mattis.

Potrivit acestuia, o altă hotărâre a președintelui Trump a fost de a delega mult mai mult deciziile către comandanții militari ai operațiunilor, astfel încât timpii de luare a deciziilor să fie scurtați.

Citește și: ȘOCANT O bătrână de 80 de ani a fost VIOLATĂ de cel care venise să-i cumpere țuica

Fosta administrație Obama a fost acuzată că practica un 'micro-management' al operațiunilor militare, exercitând un control asupra deciziilor operaționale pe care militarii le considerau de resortul lor.

Potrivit lui Jim Mattis, Statul Islamic a pierdut 55% din teritoriul pe care îl controla în Irak și Siria, iar patru milioane de oameni au fost eliberați de sub jihadiști.

Citește și: Ucrainenii fac mișto de ruși după incidentul cu oile românești care au scufundat o navă rusească de război / VIDEO

Într-o notă separată, șeful de stat-major interarme american, Joe Dunford, recent reconfirmat în post, a salutat buna funcționare a acordului americano-rus vizând evitarea incidentelor între forțele celor două state angajate în Siria. 'Cred că rușii încearcă cu tot atât entuziasm ca și noi' să evite incidentele, a punctat el. Dunford a lăsat să se înțeleagă că SUA au făcut propuneri Rusiei pentru aprofundarea schimbului de informații, dar nu a oferit detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.