Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru magnatul mexican Carlos Slim, Donald Trump este `un negociator, nu un Terminator`

Carlos Slim

Miliardarul mexican Carlos Slim a declarat vineri că ţara sa este într-o poziţie de forţă în cadrul negocierilor cu preşedintele american Donald Trump şi a subliniat faptul că acesta din urmă este "un negociator, nu un Terminator", relatează sâmbătă AFP preluat de agerpres.

În general o figură mai degrabă discretă, Carlos Slim a convocat o conferinţă de presă pentru a-şi face cunoscută părerea în plină criză diplomatică între SUA şi Mexic în legătură cu zidul la frontiera dintre cele două ţări pe care preşedintele american Donald Trump doreşte să-l construiască pentru a opri imigraţia ilegală. 

Trump insistă ca Mexicul să plătească construcţia zidului, ceea ce autorităţile mexicane resping cu vehemenţă. 

"Dacă este să mă exprim în termeni cinematografici, cred că Trump nu este un 'Terminator', el este un negociator", a declarat Slim, referindu-se la filmul science-fiction cu acelaşi nume despre un ucigaş android venit din viitor. 

În opinia miliardarului mexican, preşedintele SUA încearcă să "provoace pentru a negocia". El s-a declarat încrezător în ceea ce priveşte organizarea unei viitoare întâlniri între preşedintele mexican Enrique Pena Nieto şi omologul său american având în vedere importanţa relaţiei dintre cele două state. 

Carlos Slim a afirmat că a fost foarte încântat să vadă că societatea mexicană a sprijinit decizia preşedintelui Nieto de a-şi anula vizita la Washington programată pentru 31 ianuarie. 

"Noi suntem într-o poziţie de forţă, fără să ne enervăm, însă şi fără să cedăm", a mai spus el. 

Liderul de la Casa Albă a semnat săptămâna aceasta ordinul pentru începerea construcţiei unui zid la frontiera cu Mexicul, motivând că acest zid va opri imigraţia ilegală şi traficanţii de droguri. Trump a insistat de asemenea că Mexicul va plăti construcţia zidului, iar dacă această ţară nu va plăti direct o va face indirect prin taxele vamale percepute de SUA şi prin taxarea transferurilor de bani efectuate de imigranţii mexicani din SUA către ţara lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.