Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, medicii unui spital judeţean de urgenţă, nu mai au pacienți cu COVID-19

vestidinrusia.ro
vaccin covid medic

În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe nu mai este internat niciun pacient cu COVID-19, pentru prima dată de la începutul pandemiei, a anunţat miercuri conducerea instituţiei.

"Astăzi, la ora de referinţă 13,00, în spital nu se află pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 sau la care s-a identificat prezenţa COVID-19 în organism. În perioada 30 iunie-7 iulie, orele 13,00, s-a externat un singur pacient internat cu diagnosticul COVID-19. În această perioadă nu au fost înregistrate decese asociate infecţiei SARS-CoV2", se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

Ca urmare a scăderii incidenţei cazurilor de COVID-19, conducerea Spitalului Judeţean a luat decizia de a reorganiza activitatea, urmând ca o parte dintre spaţiile în care au fost trataţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus să fie destinate bolnavilor cu alte patologii, dar pentru orice eventualitate, va păstra o parte din secţiile destinate pacienţilor COVID, scrie agerpres.ro.

"Am avut o şedinţă comună cu colegii noştri de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a creiona o nouă structură şi în acest context. Clar, va trebui să păstrăm un etaj al clădirii de Boli Infecţioase pentru izolarea pacienţilor COVID, trebuie să păstrăm spaţii de izolare pentru pacienţii cu suspiciune de infecţie cu noul coronavirus. Ce putem în perioada următoare să reorganizăm sunt secţia de Chirurgie, secţia de Ortopedie, care au fost comasate, secţia de Terapie Intensivă, respectiv secţia de Cardiologie. (...) Am primit acordul verbal al DSP-ului în această privinţă şi urmează să reorganizăm partea aceasta de activităţi", a declarat recent managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

Acesta a ţinut să sublinieze că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, spitalul a lucrat doar două luni în regim exclusiv COVID-19, după care a redeschis şi celelalte secţii pentru tratarea pacienţilor non-COVID.

Potrivit datelor postate miercuri pe site-ul Prefecturii Covasna, la această oră în judeţ se înregistrează un singur caz activ de COVID-19, la Ghelinţa, incidenţa în localitate fiind de 0,19 la mia de locuitori, în timp ce în celelalte 44 de unităţi administrativ teritoriale nu mai există niciun caz pozitiv.

"De la debutul pandemiei, la nivel judeţean s-au raportat 8.557 cazuri, în ultimele 24 de ore nu a fost raportat niciun caz nou, iar incidenţa la nivel de judeţ este aproape zero", se arată în comunicat.

În centrele de vaccinare din judeţul Covasna au fost administrate până în prezent 71.776 de doze, dintre care 31.762 în rapel, iar în cabinetele medicilor de familie s-au vaccinat anti-COVID-19 un număr de 3.049 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.