Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru prima dată în ISTORIE, Marea Sinagogă a Ierusalimului VA FI ÎNCHISĂ de Anul Nou Evreiesc din cauza Covid

Marea Sinagogă a Ierusalimului

Marea Sinagogă a Ierusalimului va fi închisă pentru prima dată în istorie, de Anul Nou Evreiesc, din cauza pandemiei de Covid 19. Asta după ce premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a instituit carantină la nivel național pentru a-i apăra pe cetățeni împotriva virusului.

Pentru prima dată în istoria sa, Marea Sinagogă a Ierusalimului nu va găzdui sărbători de Anul Nou Evreiesc, din cauza pandemiei de coronavirus. Măsura a fost luată ca urmare a restricţiilor impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului, notează Le Figaro.

Citește și: Șerban Nicolae îl ia la mișto pe Nicușor Dan: ‘Ami pare rău la domni interlopi. DNA să vină să mă ia!’

Recent, premierul Benjamin Netanyahu a anunţat, din nou, carantină la nivel naţional pentru cel puţin trei săptămâni. Israelul devine prima ţară din lume care a impus carantina naţională pentru a doua oară de la începutul pandemiei, scrie mediafax.ro.

Cu 166.794 de înfectări înregistrate şi 1.147 de decese, Israel este ţara cu cele mai multe cazuri pe cap de locuitor raportate în ultimele două săptămâni, potrivit datelor colectate de AFP.

Citește și: Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

Decizia privind introducerea carantinei va intra în vigoare vineri pentru sărbătoarea lui Rosh Hashanah (Anul Nou Evreiesc), va continua în timpul Yom Kippur (marea iertare) şi se va încheia în ultima zi a sărbătorii Sukkot, în jurul datei de 11 octombrie, au precizat autorităţile din Israel.

Un loc important de rugăciune, acest impunător centru spiritual construit pe fundaţiile unei sinagogi mai mici, care a slujit din 1958, găzduieşte în general între 1.100 şi 1.700 de persoane pentru rugăciuni în perioada sărbătorilor evreieşti majore.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’

„Nu am închis niciodată de la începuturile sale”, spune Jaffe, un bărbat în vârstă de 67 de ani, care se roagă acolo de când era copil.

Sinagoga, inaugurată în 1982, serveşte drept loc oficial de rugăciune pentru statul evreu.

Citește și: Scenariu uluitor! Cum l-ar fi sabotat Klaus Iohannis pe Rareș Bogdan .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.