Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă - Procurorul Olaru demască dubla măsură a colegilor din CSM, care sar să o apere doar pe Koveşi/ VIDEO

captura privesc.eu
Codrut Olaru la bilantul DNA

Secţia pentru procurori a CSM a dispus marţi, 12 ianuarie, sesizarea Inspecției Judiciare în privința procurorului Adina Florea (SIIJ), pentru a se cerceta dacă aceasta a respectat dispozițiile legale sau a acționat cu rea credință în procedura luării măsurii preventive a controlului judiciar față de procurorii Laura Codruţa Kovesi şi Alfred Savu. În cadrul şedinţei, procurorul Codruţ Olaru a atras atenţie colegilor săi asupra faptului că numeroase alte abuziri, inclusiv asupra unor procurori, sunt ignorate de CSM.

"M-aş fi bucurat, dacă tot e să discutăm de eventuale, posibile abateri disciplinare să aducem în discuţie şi punctul pe care îl avem azi pe ordinea de zi, încetarea suspendării unui procuror, Toma Carmen Ovidiu, care timp de 5 ani de zile - după arestare, cercetare, trimitere în judecată - a fost suspendat din funcţie. Noi, ca Secţie, nu ne punem problema ca într-un astfel de caz, când un procuror care cinci ani a fost în proces penal ce  s-a finalizat cu o soluţie de achitare, dacă sunt sau nu elemente de natură disciplinară la nivelul investigaţiei penale", a declarat Codruţ Olaru.

Fostul vicepreşedinte al CSM a atras atenţie şi asupra posibilei incompatibilităţi rezultate din faptul că Secţia pentru procurori sesizează Inspecţia Judiciară şi tot Secţia ar urma să judece pe fond o eventuală acţiune disciplinară.

"Ridic tuturor colegilor din secţie o temă de reflecţie vizavi de această problematică. Deşi avem argumente care să ne permită sesizarea pentru eventuale abateri ale colegilor procurori, trebuie să ne gândim că noi, Secţia pentru procurori, vom fi cei care vom judeca pe fond o eventuală acţiune promovată de la nivelul Inspecţiei Judiciare. Deci practic noi suntem cei care sesizăm încălcarea unor chestiuni de natură disciplinară şi tot noi, în perspectivă, vom fi cei care vom tranşa, vom aplica sau nu o sancţiune. Cred că este o chestiune care categoric trebuie să ne preocupe, să fie o chestiune care să asigure şi acea obiectivitate, imparţialitate la nivel de principiu pe care trebuie să o avem în orice cercetare disciplinară", a afirmat Codruţ Olaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.