Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a lăudat prestația mijlocașului Phil Foden în meciul cu Atalanta,

bbc.com
Pep Guardiola

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a lăudat prestația mijlocașului Phil Foden (19 ani) în meciul cu Atalanta, de marți, scor 5-1, în grupele Ligii Campionilor, în ciuda faptului că tânărul jucător a fost eliminat spre finalul jocului, potrivit Mediafax.

Phil Foden a văzut două cartonașe galbene în decurs de doar șase minute. Deși fusese sancționat antreior, englezul a mai comis un fault, în minutul 82, la scorul de 5-1, și a fost trimis la vestiare de arbitrul partidei. În ciuda acestei eliminări, Pep Guardiola l-a lăudat pe jucătorul său și a declarat că se gândește chiar să îl premieze.

"Dacă îl voi amenda? Nu, clar! Nu am amendat niciodată un jucător, cu excepția celor care chiar au făcut lucruri stupide. Poate că ar trebui să îl premiez pentru modul cum a jucat. Important nu e cartonașul roșu luat de Phil, ci modul în care el a jucat. Știam că poate juca la un nivel atât de bun, atât de înalt. De acum își va da seama că, atunci când ai un cartonaș galben, trebuie să fii mai prudent, iar asta îl va ajuta", a spus Guardiola, citat de BBC.

Citește și: Răsturnare şocantă de situaţie în cazul Caracal: Ale cui sunt, în realitate, oasele găsite?

De asemenea, antrenorul campioanei Angliei spune că ar dori să îl folosească mai mult pe jucătorul care provine din academia lui Manchester City, însă acesta mai are nevoie de timp să se maturizeze și să ajungă la nivelul colegilor săi.

"Oamenii spun Trebuie să îi dai mult mai multe minute. Da, vreau să joace mai mult, dar mai are lucruri de învățat, la capitole la care este departe de jucători precum David Silva, Ilkay Gundogan sau Kevin de Bruyne. Va învăța. Trebuie să treacă prin astfel de situații pentru a înțelege. Bun, scorul era 5-1, era în regulă, dar dacă era 2-1 sau 3-2 ar fi fost dificil", a mai spus antrenorul lui Manchester City.

Phil Foden a fost promovat la prima echipă a lui Manchester City în 2017. În actualul sezon, mijlocașul a evoluat în șase partide, reușind un gol.

Manchester City a învins Atalanta, scor 5-1, marți seara, în runda a treia din grupa C a Ligii Campionilor. Pentru englezi au punctat Aguero, de două ori, și Sterling, de trei ori. Unicul gol al italienilor a fost înscris de Malinovsky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.