Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER critică CGMB pentru abrogarea taxei pe aglomerare din inelul zero al Capitalei

per.ro
Danut Pop

PER critică CGMB pentru abrogarea taxei pe aglomerare din inelul zero al capitalei și rămâne consecvent în promovarea și aplicarea pachetului de măsuri ECO-City.

„Tentativa decongestionării traficului bucureștean, care ar fi redus și poluarea s-a încheiat ieri, oficial, ca urmare a abrogarii taxei de oxigen de către CGMB și primarul capitalei. Partidul Ecologist Român se poziționează împotriva acestei măsuri efectiv nefondate, realizată pe seama unei acțiuni populiste, menită să genereze reacții negative. Fără un eșantion reprezentativ pentru București și fără explicații privind utilizarea ulterioară a sumelor încasate pe vinieta oxigen, dar și fără alte proiecte și acțiuni conexe pentru mediu, s-a concluzionat că 5000 de persoane pot stabili soarta Bucureștiului.

In plin infringement pe poluare asupra României, Bucurestiul, vizat de sancțiuni, refuză sa intre in rândul marilor capitale europene, ale căror administrații nu s-au ferit sa ia măsuri pentru sănătatea cetățenilor lor. Exercițiul sociologic practicat de către actualul primar al capitalei este nepreprezentativ dar total avantajos pentru candidatul Gabriela Firea, întrucât se adresează exclusiv electoratului sau, iar orice taxa (nejustificata), este refuzata, din principiu”, se arată într-un comunicat de presa al lui Danut POP, Presedinte al Partidului Ecologist Roman.

Citește și: Italia închide benzinăriile: autostrăzile sunt primele vizate

Potrivit PER, măsurile ecologiste cuprinse in proiectul ECO City rămân o sursa sigura de inspiratie si promovare personala pentru politicienii din România, dar, niciodată implementate, pentru ca, e nevoie și de curaj, nu doar de talent dâmboviţean de a vinde iluzii.

„Ne bucuram, totuşi, să ştim că în ochii bucureştenilor, pe lângă, grupul de prieteni din CGMB şi "frontul unit" al opoziţiei, care s-au îndepărtat de orice măsură de reducere a poluării din Bucureşti, Partidul Ecologist Român rămâne cel mai consecvent partid din România. Taxa de aglomerare pentru accesul în inelul zero al Bucureștiului ESTE NECESARĂ şi va merge intr-un fond pentru crearea pistelor de bicicletă și a centurii Verzi a Capitalei cat si pentru crearea unor perdele forestiere in jurul Bucurestiului (cel puțin două inele). Îmbunătățirea infrastructurii de moni­torizare a calității aerulu, amenajarea de parcări la limita administrativă a orașului și corelarea acestor zone cu transportul public, sunt alte masuri concrete pentru care banii incasati de la bucuresteni pot fi folositi”, potrivit sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.