Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții DIICOT în Mureș: Tineri proveniți din casele de copii, ținuți în sclavie

diicot

Trei tineri din case de copii au fost închiși în locuința unui bărbat din Mureș, obligați să muncească pentru el și exploatați până la epuizare. În locuința mureșeanului erau săbii și cuțite.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și procurorii DIICOT anunță vineri că au făcut, miercuri, două percheziții domiciliare în Mureș.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi recrutat 3 tineri, toți de condiție socială modestă, proveniți de casele de copii, pe care i-ar fi exploatat prin muncă și constrâns prin violență, lipsire de libertate, ținere în stare de sclavie și îngrădirea libertății de acțiune să lucreze în gospodărie, exercitând asupra lor un control total.

Potrivit DIICOT, cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără să fie plătiți. Suspectul le interzicea inclusiv să comunice cu alte persoane sau să plece din gospodărie.

La percheziții au fost ridicate inclusiv săbii și cuțite.

DIICOT Târgu-Mureș l-a reținut pe bărbat pentru 24 ore, iar joi Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.