Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Percheziții mamut la temuta grupare extremistă Armata Roșie din Germania: poliția a tras cu pistolul / 33 de persoane ucise de facțiune în timp

crima germania

Poliţia germană anunţă că a fost aproape de arestarea unui al doilea fost membru fugar al grupării violente de extremă stânga Facţiunea Armata Roşie (Rote Armee Fraktion/RAF sau Grupul Baader-Meinhof). într-o operaţiune într-un cartier din Berlin, după arestarea la sfârşitul lui februarie a lui Daniela Klette, în urma căreia şi-a multiplicat operaţiunile cu scopul de a aresta ultimii membri ai acestei grupări de extremă stânga, acuzată de uciderea a aproximativ 30 de persoane, relatează AFP, informează News.ro.

Forţe speciale din cadrul poliţiei au intervenit duminică dimineaţa într-o zonă din estul Berlinului, unde locuiesc marginali şi ocupanţi în caravane sau rulote. Poliţia a anunţat că ”a fost posibil să se stabilească cu un grad mare de probabilitate că una dintre ele era presupusa locuinţă” a unuia dintre ultimii doi fugari, Burkhard Garweg, a declarat duminică după-amiaza o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Saxonia Inferioară, însărcinată cu ancheta.

Forţele de ordine au arestat la faţa locului mai multe persoane pe care le-au eliberat rapid, după controale de identitate. În cursul operaţiunii, poliţia ”a tras focuri de armă” ”pentru a deschide o uşă”, care ”nu s-au soldat cu răniţi”, potrivit purtătoarei de cuvânt. Poliţia a folosit de asemenea grenade asurzitoare, potrivit presei germane.                    

Această intervenţie a avut loc după arestarea la 27 februarie, la Berlin, a unei foste presupuse membre RAF, Daniela Klette, în vârstă de 65 de ani, după 30 de ani de fugă. Ea era căutată, împreună cu doi presupuşi complici ai fostei grupări violente de extremă stânga, care s-a autodizolvat în 1998, Burkhard Garweg şi Ernst-Volker Staub, fugari în continuare. Potrivit forţelor de ordine, cei doi bărbaţi se află foarte probabil în capitala germană sau în zona acesteia. Poliţia şi-a intensificat căutările în ultimele zile. Forţele de ordine au publicat fotografii recente ale lui Burkhard Garweg, în care apare cu câini.

Cine a fost Armata Roşie?

Facţiunea Armata Roşie este considerată responsabilă de aproximativ 30 de asasinate, comise în perioada 1971-1991.

Daniela Klette şi presupuşii săi complici sunt căutaţi din anii '90, de pe o parte cu privire la presupusa lor apartanenţă la această grupare de extremă stânga, pe de altă parte cu privire la jafuri comise începând de la sfârşitul anilor '90.

Aceste jafuri, care au continuat până recent potrivit anchetatorilor, aveau scopul să asigure traiul celor trei fugari.

Fondată, printre alții, de către Andreas Baader și Ulrike Meinhof, prima generație a Facțiunii Armata Roșie s-a născut în urma protestelor studenților germani față de Războiul din Vietnam.

În anii 1970, când a fost cel mai activă, gruparea radical de stânga a luat ostatici și a ucis cel puțin 33 de persoane, printre care oficiali publici, polițiști, oameni de afaceri și soldați americani.

Klette, Garweg și Staub sunt suspectați de comiterea unei serii de jafuri armate între 1999 și 2016 pentru a-și susține existența de fugari. Însă infracțiunile pentru care sunt căutați nu au fost comise în numele Facțiunii Armata Roșie, care a anunțat într-o scrisoare publică din 1998 că se desființează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.