Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii în Botoșani, la persoane suspectate că ar fi cupat urechile şi ar fi tăiat cozile unor câini

G4Media.ro
adoptie caini

Poliţiştii din Botoşani au făcut percheziţii la persoane suspectate că ar fi cupat urechile şi ar fi tăiat cozile unor câini. Au fost găsiţi peste 60 de câini, de diferite rase, ţinuţi în condiţii improprii.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au făcut trei percheziţii domiciliare, în judeţul Botoşani, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de ”intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor şi şi codotomie-tăiere cozii), scrie news.ro.

“Au fost identificate şase exemplare canine adulte, din rasa Doberman, care prezentau modificări structurale la nivelul cozii şi urechilor. La patru dintre acestea, modificările structurale la nivelul cozii erau recente, iar din cauza leziunilor provocate, poliţiştii au extins urmărirea penală şi sub aspectul comiterii infracţiunii de schingiurea animalelor”, a anunţat IPJ Botoşani.

La cele trei locuinţe au fost găsiţi 63 de câini, de diferite rase, care erau deţinuţi fără respectarea prevederile legale privind bunăstarea şi deţinerea animalelor. Din acest motiv proprietarii lor au fost amendaţi cu 7.000 de lei.

Trei persoane au fost duse la audieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.