Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții în Capitală | A încercat țeapa vieții, dar a fost prins - Un bărbat a 'uitat' să predea proprietarului nu mai puțin de 230 de biciclete

Poliţişti din Capitală, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sector 2, au efectuat joi o percheziție într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prejudiciul creat fiind de aproximativ 155.000 de euro. O firmă s-a angajat să transporte pentru o altă firmă 230 de biciclete achiziționate din străinătate, dar transportul nu a mai ajuns la destinație, ci la vânzare pe platformele online de anunțuri.

Cercetările au fost declanșate la data de 6 mai a.c., când polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au fost sesizați de către administratorul unei societăți comerciale cu privire la faptul că ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

Din cercetări, s-a stabilit că acesta ar fi încheiat un contract cu o firmă, care trebuia să intermedieze găsirea unui operator comercial pentru a asigura transportul a peste 230 de biciclete, achiziționate de la o companie străină.

Probatoriul administrat a relevat faptul că după ce partea vătămată ar fi încheiat contractul, firma transportatoare ar fi ridicat bunurile la data de 6 aprilie a.c., urmând ca în perioada 8-11 aprilie să le livreze către destinatar. Ulterior, aceasta nu ar mai fi efectuat transportul.

În urma extinderii cercetărilor, s-a mai constatat că în perioada aprilie 2022 - prezent, au fost expuse spre vânzare, pe un site, de pe contul unui bărbat de 38 de ani, diferite modele de biciclete asemănătoare cu cele comandate de persoana vătămată de la producător.

Astfel, joi, 30 iunie a.c., a fost pus în executare un mandat de percheziție, în Capitală, la domiciliul bărbatului. La percheziții au fost identificate și ridicate 10 biciclete de diferite mărci, pe care bărbatul le deținea fără documente care să ateste proveniența acestora, având o valoare estimată la 20.000 de euro, precum și alte probe și mijloace de probă.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și pentru documentarea întregii activități infracționale.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.