Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la Mureș într-un dosar de evaziune fiscală: Mai mulți afaceriști sunt cercetați pentru un prejudiciu de 100.000 de lei

perchezitii

Mai mulți oameni de afaceri din județul Mureș ar fi folosit o firmă fantomă pentru a face evaziune fiscală, prejudiciul cauzat fiind de peste 100.000 de lei. Miercuri, polițiștii fac percheziții într-un dosar penal de evaziune fiscală, în domeniile comerțului, construcțiilor și transporturilor, potrivit Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, miercuri, poliţiştii efectuează șapte percheziții, în județul Mureș, într-un dosar penal de evaziune fiscală, în domeniile comerțului, construcțiilor și transporturilor. Prejudiciul cauzat este de peste 100.000 de lei, iar la final vor fi puse în executare două mandate de aducere.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

Cercetările sunt făcute sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, iar percheziții sunt realizate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul anului 2014, reprezentanţii unor firme din Mureş ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu o altă societate de tip ,,fantomă” şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

Obiectele de activitate ale societăților implicate sunt comerțul cu amănuntul de piese și accesorii pentru autovehicule, comerțul cu ridicata al mașinilor pentru industria minieră și construcții, activități de realizare a softului la comandă, exploatare forestieră, transporturi rutiere de mărfuri și salubritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.