Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii la persoane cercetate pentru camătă, la Craiova: îi lăsau pe datornici fără mașini și bijuterii

politie camatari

Autoritățile au desfășurat mai multe percheziții la o grupare din Craiova, suspectată că acorda ilegal împrumuturi cu dobândă cuprinsă între 20 și 50% din valoarea acestora, iar cei care nu puteau plăti își pierdeau autoturismele sau bijuteriile. Trei persoane au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile.

 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut trei percheziţii în Craiova, la persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, abuz de încredere, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

“Din cercetări a reieşit că mai multe persoane, din municipiul Craiova, ar fi constituit un grup infracţional organizat structurat, în scopul săvârşirii infracţiunii de camătă, ce ar fi acţionat atât în municipiul Craiova, cât şi în alte localităţi, din judeţul Dolj.

În perioada 2022 – 2023, membrii grupului infracţional organizat ar fi acordat, fără a fi autorizaţi, sume de bani cu o dobândă lunară cuprinsă între 20 şi 50% din valoarea împrumuturilor, mai multor persoane din judeţul Dolj. În unele situaţii, aceştia ar fi instituit garanţii pe bunurile mobile ale persoanelor împrumutate (autoturisme sau bijuterii), pe care le-ar fi vândut ulterior prin falsificarea documentelor de provenienţă, în situaţia în care persoanele împrumutate nu puteau să-şi onoreze obligaţiile asumate, respectiv plata la timp a dobânzilor şi a capitalului”, au anunţat poliţiştii, citați de News.ro.

I-au lăsat pe datornici fără bani, mașini și bijuterii

 

Anchetatorii au precizat că liderul grupului s-ar fi ocupat cu supravegherea activităţii membrilor, care ar fi acordat efectiv împrumuturile, ar fi stabilit şi încasat dobânzile, ar fi preluat şi evaluat bunurile impuse ca garanţie şi le-ar fi valorificat în cazul nerestituirii la termen a sumelor împrumutate şi dobânzilor impuse.

“În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite şi indisponibilizate sume de bani, acte de identitate în original ale persoanelor împrumutate sau membrilor de familie, documente de achiziţie a unor bunuri mobile şi imobile, precum şi alte mijloace de probă”, a mai precizat sursa citată.

Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind ulterior prezentaţi Tribunalului Dolj, care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.