Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol mare în școli: Eugen Tomac trage un semnal de alarmă / DOCUMENT

facebook.com
Eugen Tomac

Probleme mari pentru aproape toate școlile din România. Parlamentarul Eugen Tomac trage un semnal de alară și spune că aproape 90% din instituțiile de învățământ de la noi din țară nu au autorizație de securitate la incendiu.

"Am cerut Ministerului Educației situația la zi a instituțiilor de învățământ din punct de vedere a autorizației de securitate la incendiu. Cifra este halucinantă. Peste 90 la sută din unitățile de învățământ din România funcționează fără o astfel de autorizație. Mai exact, din totalul de 8.692 de unităţi de învăţământ, doar 395 au autorizaţie PSI, restul de 7.824 nefiind autorizate.

Dincolo de masterplanuri cu pretenții de reformă și strategii pompoase, aceasta este imaginea reală a sistemului de învățământ astăzi, una care ar trebui să ne cutremure. Toate guvernele de până acum au ales să o ascundă, s-o ignore, să-i dimineze gravitatea. În realitate însă, este o bombă cu ceas.

Nepăsarea ne-a adus în acest punct. Este momentul să recunoaștem dezastrul, să renunțăm la acțiunile populiste cu „profit” imediat și să ne preocupăm la modul sincer și responsabil de de viitorul țării noastre", a tunat Tomac pe facebook acolo unde a prezentat mai multe documente.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.