Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERICOL pentru Victor Ponta: Încă 3 deputați anunță că vor vota moțiunea PNL

camera deputatilor, vot

Doi deputați PSD și-au dat demisia din partid și au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură a PNL. Este vorba despre Gheorghe Roman și despre Marian Avram, care au schimbat taberele în ajunul moțiunii. Pericolul ca guvernul Victor Ponta să pice la a treia moțiune de cenzură crește după ce încă 3 deputați independenți au anunțat și ei că votează moțiunea.

Citește și: Anunțul care provoacă un cutremur: Zilele lui Victor Ponta, ca premier, sunt numărate

Este vorba despre fostul deputat PSD Remus Cernea. ”Maine, voi vota motiunea de cenzura privind modul deplorabil in care guvernul PSD nu a respectat dreptul la vot al cetatenilor romani din strainatate la alegerile prezidentiale din toamna anului trecut.

In acelasi timp, votul meu este unul de blam si fata de atitudinea refractara a PNL privind reforma electorala si propunerile societatii civile pentru a avea o reala competitie la alegerile de anul viitor. In cele din urma PSD si PNL au reconfigurat legislatia electorala intr-un sens care sa le maximizeze sansele pentru a obtine toate sau aproape toate mandatele de parlamentari, primari si consilieri locali. Sansele unor noi partide vor fi foarte mici.

Decizia majoritatii parlamentare de a-i tine pe deputati si senatori in banci, fara sa voteze, mi se pare, de asemenea, una lipsita de demnitate.”, spune Cernea.

Citește și: Mutarea prin care PNL vrea să-l schimbe pe Victor Ponta

Paul Dumbrăvanu va vota și el propunerea PNL. ”Motiunea de cenzura. Un exercitiu de lasitate al liderilor.

PSD-UNPR decid sa isi tina parlamentarii in banca. Pe cand o botnita? aka Zaharia Stancu. Exista oare o umilinta mai mare pentru acesti alesi ? Ei au fost alesi uninominal in 2012 sa isi exprime un punct de vedere in parlament NU sa stea in banca degeaba.

Deci partidul a decis. l'état, c'est moi.

Aceasta atitudine spune foarte multe despre frica de libertate asa cum o expune Fromm.”, e mesajul lui.

Citește și: Strategia SECRETĂ a PSD: Pândesc momentul pentru a decapita DNA

Cel de-al treilea deputat care și-a anunțat votul pentru moțiune e Virgil Guran. ”Anunț pe această cale că am luat decizia de a vota moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Național Liberal.

Am cerut în repetate rânduri înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind situația copiilor instituționalizați, dar majoritatea controlată de PSD a blocat constant acest demers. Guvernul condus de Victor Ponta stă cu mâinile încrucișate și nu face nimic pentru a îmbunătăți situația copiilor fără familii. În aceste condiții, în fiecare zi un copil aflat în orfelinate moare din cauza nepăsării autorităților.

În loc să fie preocupat de soarta acestor copii, prim-ministrul Victor Ponta își ocupă timpul pentru a se pune pe el și camarila penală sa la adăpost de investigațiile justiției. Victor Ponta se ascunde în spatele majorității controlate de PSD pentru a bloca extinderea anchetei penale împotriva sa pentru fapte săvârșite în calitate de prim-ministru.

Același Victor Ponta dă dovadă de un dispreț total față de un drept fundamental al oricărui cetățean care trăiește într-o democrație: dreptul la vot. După ce, în toamna anului trecut, a blocat accesul la urne al românilor din străinătate, acum prim-ministrul face abuz de putere prin refuzul de a organiza alegeri in localitățile rămase fără primari și consilieri. Asta deși trei instanțe din România au decis în mod definitiv și irevocabil că Guvernul este obligat să organizeze aceste alegeri.

Nu în ultimul rând, declarațiile făcute de ministrul Ioan Rus sunt o jignire inimaginabilă la adresa a milioane de români. Ceea ce a spus ministrul Rus nu face altceva decât să trădeze disprețul PSD și al Guvernului condus de Victor Ponta la adresa românilor plecați la muncă în străinătate și față de familiile lor rămase acasă.

Pentru toate aceste considerente am luat decizia fermă de a vota mâine moțiunea de cenzură inițiată de PNL împotriva Guvernului Victor Ponta.”, susține Guran.

Citește și: Se rupe tandemul Victor Ponta - Gabriel Oprea? Generalul o susține pe Laura Codruța Kovesi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.