Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol terorist pentru Klaus Iohannis în Tanzania? MAE explică toate neclaritățile

iohannis iohannison nume stalcit presa tanzania

Pericol terorist pentru Klaus Iohannis în Tanzania? MAE explică toate neclaritățile

Ministerul Afacerilor Externe dă asigurări că vizita președintelui în Tanzania este una sigură. Klaus Iohannis ajunge vineri în Tanzania, în cadrul vizitei sale pe continentul african. Vizita se va încheia duminică dimineața.

În urmă cu două zile, când Iohannis își începea vizita în Africa, Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru Tanzania. Este recomandată evitarea călătoriilor neesențiale în țara africană. MAE susține însă că avertismentul „nu are caracter general, vizează călătoriile neesențiale și se referă la anumite zone, regiuni.”

„Avertismentul de călătorie emis pentru Republica Unită Tanzania (disponibil aici - https://www.mae.ro/travel-alerts/2925 a fost actualizat cel mai recent în luna aprilie 2023, în baza datelor transmise de către Ambasada României la Nairobi, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Republica Unită Tanzania.

În context, precizăm că avertismentul pentru acest stat nu are caracter general, vizează călătoriile neesențiale și se referă la anumite zone, regiuni.

Subliniem faptul că această alertă nu implică un nivel ridicat de risc terorist.

Totodată, având în vedere faptul că România nu are o misiune diplomatică în Tanzania, reprezentarea asigurându-se din Kenya, alerta de călătorie vizează cu precădere, atenționarea cetățenilor români care doresc să călătorească în scop turistic / afaceri şi nu se referă la vizitele oficiale/cu caracter oficial”, arată MAE.

Vezi și: Aventurile lui 'Iohannison' în Africa! Presa din Tanzania i-a stâlcit numele președintelui român / Foto

Programul vizitei

Scopul vizitei lui Klaus Iohannis în Tanzania este acela de a consolida relațiile diplomatice dintre Tanzania și România. Președinții celor două țări vor discuta despre crearea de noi zone de cooperare în sectoare precum investiții, educație, turism, sănătate și cultură, se arată într-un comunicat al Departamentului de Comunicare a Guvernului tanzanian.

Vezi și: Alertă de securitate în Kenya, fix la vizita lui Iohannis: polițiștii pleacă în număr mare din țară

La începutul întrevederii, cei doi lideri vor avea o conversație privată, apoi vor participa la discuțiile oficiale despre relațiile dintre Tanzania și România. De asemenea, Iohannis și Suluhu Hassan vor asista la semnarea Memorandumului de Înțelegere a Tanzaniei și a României în sectoarele agricultură, zootehnie, silvicultură, alimentație și probleme de salvare de urgență și discutații cu jurnaliștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.