Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nereguli grave, pericol uriaș pentru copii. În fiecare zi viața celor mici este în primejdie

copii

Comisarii ANPC au dispus măsura de oprire temporară a prestării servicilor și interzicerea utilizării echipamentelor, până la remedierea deficiențelor, în 89 de locuri de joacă administrate de ADP Sector 1.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat o acțiune de control care a vizat modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor în locurile de joacă aflate în grija Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 1.

Potrivit ANPC, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 12.000 lei.

„Totodată, pentru toate cele 89 locuri de joacă administrate de ADP sect. 1 și date în exploatare în perioada 2019 -2020, a fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării servicilor și interzicerea utilizării echipamentelor, până la remedierea deficiențelor”, se arată în comunicatul ANPC.

Printre abaterile constatate se regăsesc lipsa autorizării PSI, lipsa avizului de amplasare, lipsa analizei de risc în exploatare pentru toate echipamentele din spațiile de joacă administrate de ADP sector.1, lipsa unui contract de mentenanță pentru echipamente, lipsa afișării regulamentului de funcționare, lipsa avertizărilor față de potențialele pericole, așa cum ar fi trebuit să fie identificate în cadrul analizei de risc, utilizarea, în cadrul spațiilor de joacă, a unor echipamente deteriorate: cu vopseaua exfoliată, cu șezuturile leagănelor rupte, în zona de prindere, cu plasa de escaladare desprinsă, existând risc de accidentare, cu trepte slăbite, figurine pe arc instabile din cauza unor șuruburi insuficient înfiletate.

De asemenea, inspectorii au mai constatat lipsa protecției pentru anumite echipamente de cățărare, lipsa protecției pentru șuruburi de fixare, folosirea unor tobogane din plastic crăpate, a unor balansoare instabile, a unor echipamente cu susținere din bare de lemn putrezit, folosirea unui covor de tartan cu denivelări sau chiar rupt, cu spații lipsă în anumite zone, degradat, cu spatii între placi existând risc de accidentare, notează Madiafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.