Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoane încarcerate, substanţe periculoase, inundaţii şi salvare din apă, scenariul unui exerciţiu de urgenţă desfășurat la Giurgiu

pompieri giurgiu

Două persoane încarcerate în urma unui accident rutier produs între un autoturism şi un autocamion ce transporta substanţe periculoase, mai multe gospodării din oraşul Mihăileşti inundate şi doi pescari răsturnaţi cu barca a fost scenariul unui exerciţiu desfăşurat miercuri de ISU Giurgiu în zona barajului de la Mihăileşti, judeţul Giurgiu.

'Mai multe gospodării din oraşul Mihăileşti au fost inundate, iar apa ameninţa să ajungă la casele oamenilor. La scurt timp, în zona barajului din localitate, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism şi un autocamion ce transporta o substanţă periculoasă la contactul cu orice tip de carburant, fiind necesară şi intervenţia echipajelor CBRN. Două persoane erau prinse între fiarele contorsionate şi aveau nevoie urgentă de ajutor şi, nu departe de acest eveniment, doi pescari s-au răsturnat cu barca, iar unul dintre aceştia nu a reuşit să mai iasă la suprafaţă. Acesta a fost scenariul unui exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, ce a avut loc astăzi, pe DN 6 şi în zona Barajului Mihăileşti', se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri de ISU Giurgiu.

Exerciţiul a avut drept scop verificarea intervenţiei la inundaţii, concomitent cu producerea unui accident rutier cu substanţe periculoase şi salvare din apă, potrivit Agerpres.

Cu acest prilej, au fost simulate acţiuni de evacuare a apei din gospodării, de extragere a victimelor încarcerate din interiorul autovehiculelor, de acordare a primului ajutor calificat şi de căutare-salvare din apă.

La fel ca în situaţiile reale, paramedicii şi echipajele SAJ au intervenit pentru salvarea victimelor şi transportarea acestora la spital, iar scafandrii au executat căutări în apa râului Argeş până când l-au găsit pe bărbatul dispărut.

În sprijin, poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului, iar jandarmii au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă, în zonă.

Fiind abordate situaţii tactice de o complexitate ridicată, la exerciţiu au participat aproximativ 30 de pompieri din cadrul Detaşamentelor de Pompieri Giurgiu şi Bolintin Deal, Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, dar şi poliţişti, jandarmi, echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Serviciului de Gospodărire a Apelor şi Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Mihăileşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.