Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanele care abandonează sau elimină necorespunzător deșeuri vor primi amenzi de până la 6.000 de lei

deseuri

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, o modificare legislativă prin care persoanele care abandonează sau elimină deșeuri în afara spațiilor autorizate vor risca amenzi de la 3.000 până la 6.000 de lei iar firmele care nu respectă legea vor primi amenzi de la 20.000 până la 40.000 de lei, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Pensiile și salariile sunt vizate- Măsurile propuse de noul Guvern

Actul normativ care modifică legea 211/2011 privind regimul deșeurilor, promulgat de șeful statului, prevede că sancțiunile se aplică și celor care nu tratează sau elimină corespunzător deșeurile periculoase.

"Producătorii și deținătorii de deșeuri periculoase, inclusiv comercianții și brokerii care pot intra fizic în posesia deșeurilor au obligația să nu amestece diferitele categorii de deșeuri periculoase cu alte categorii de deșeuri periculoase sau cu alte deșeuri, substanțe ori materiale", potrivit legii 211/2011 privind regimul deșeurilor.

De asemenea, persoanele fizice și juridice riscă să fie amendate, conform legii promulgate, dacă nu sortează sau dacă nu asigură transportul separat al diferitelor tipuri de deșeuri.

Totodată, vizați sunt și cei care nu elimină corespunzător deșeurile rezultate din lucrări de construcții sau demolare.

"Titularii pe numele cărora au fost emise autorizații de construire și/sau desființări conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, au obligația să gestioneze deșeurile din construcții și desființări, astfel încât să atingă progresiv, până la data de 31 decembrie 2020, potrivit anexei nr. 6, un nivel de pregătire pentru reutilizare, reciclare și alte operațiuni de valorificare materială, inclusiv operațiuni de rambleiere care utilizează deșeuri pentru a înlocui alte materiale, de minimum 70% din masa cantităților de deșeuri nepericuloase provenite din activități de construcție și desființări, cu excepția materialelor geologice naturale definite la categoria 17 05 04 din anexa la Decizia Comisiei 2014/955/UE", arată legislația în vigoare.

Citește și: E oficial- Vom avea parte de mai multe zile libere

Legea promulgată mai prevede că cei care abandonează deșeurile depozitate în alte zone decât cele autorizate trebuie să le ridice din spațiul respectiv, să curețe terenul și să le elimine conform legislației în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.