Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peru se confruntă cu un deficit important de oxigen medical

masca de oxigen

Peru, a doua ţară cea mai afectată din America Latină de pandemia noului coronavirus după Brazilia, se confruntă cu un deficit important de oxigen medical, a recunoscut sâmbătă ministerul sănătăţii de la Lima, informează duminică AFP.

Cei 9.500 de pacienţi internaţi au adus sistemul spitalicesc din Peru în pragul colapsului, în special din cauza lipsei de oxigen, care a fost declarat joi de către autorităţi drept "resursă strategică", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’

Potrivit unor surse din ministerul sănătăţii, la nivelul ţării se înregistrează un deficit de aproximativ opt mii de flacoane de oxigen medical, cantitate ce nu poate fi acoperită de fabricile copleşite deja de solicitări.

Guvernul peruvian a anunţat adoptarea de măsuri pentru furnizarea cât mai rapidă a oxigenului necesar şi pentru importarea acestuia, dacă va fi cazul.

"Fiţi atenţi, acum nu este momentul să vă îmbolnăviţi. Astăzi, chiar mai mult decât înainte, nu este momentul să ne îmbolnăvim, deoarece sistemul nostru de îngrijire a sănătăţii este puternic afectat'', a declarat reporterilor ministrul sănătăţii Victor Zamora.

Citește și: Avertismentul lui Ludovic Orban, care le pică greu tuturor românilor: ‘Poate să conducă la noi măsuri de restricții

Aproximativ 190.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost identificate în Peru până în prezent. Bilanţul oficial al deceselor este de 5.301, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 139 de morţi.

Peru a ajuns în a 83-a zi de carantină. Acest regim de viaţă restrictiv a provocat pierderea totală a veniturilor pentru patru din zece peruani, potrivit institutului Ipsos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.