Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peskov umilește NATO: Deciziile privind aderarea le iau SUA, multe țări europene au înțeles pericolul

vladimir putin dmitri peskov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat, vineri că o eventuală aderare a Ucrainei la NATO va cauza probleme pentru mulți ani de acum înainte, o problemă despre care a spus că multe țări din Uniunea Europeană au înțeles-o, deși, în ultimă instanţă, SUA ia deciziile cu privire la alianţa militară, scrie Rador.

Președintele Volodimir Zelenski a insistat joi ca Ucraina să facă parte din alianța militară NATO și a cerut alianței să ofere garanții de securitate ţării sale, dacă aderarea nu este posibilă pentru moment. Întrebat despre aspirațiile Ucrainei de a adera la NATO, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus: "Regretăm să afirmăm că acest lucru indică nepregătirea, rezerva și incapacitatea regimului de la Kiev de a rezolva problemele existente la masa negocierilor". "Desigur, aderarea Ucrainei la NATO este unul dintre principalii factori iritanţi și ar fi o potenţială problemă pentru mulți, mulți ani", a spus dl Peskov. "Destul de ciudat, multe țări UE sunt conștiente de acest lucru. Dar, din păcate, Washingtonul plătește şi comandă melodiile din NATO. UE este pur și simplu un instrument ascultător în această orchestră".

Liderii NATO au convenit la un summit de la București, în 2008, că Ucraina și Georgia vor deveni într-o zi membre NATO. Până acum, însă, nu au fost publicate măsuri sau un calendar concret care să aducă de fapt Ucraina mai aproape de NATO. "Federația Rusă își va asigura interesele și securitatea", a spus Dmitri Peskov. "Acest lucru exclude extinderea NATO și apropierea sa directă de granițele noastre". Autorităţile de la Kremlin au considerat de multă vreme extinderea NATO în Europa de Est ca o dovadă a ostilității occidentale față de Rusia și au citat-o ​​drept un motiv cheie pentru decizia de a trimite zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie 2022, declanșând cel mai mare conflict din Europa de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. NATO, care are acum 31 de state membre după aderarea din acest an a Finlandei, susţine că este o alianță pur defensivă care nu reprezintă nicio amenințare pentru Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.