Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de grefieri din Vrancea sunt în grevă pe termen nelimitat: Personalul auxiliar solicită modificarea statutului profesional

justitie balanta judecatori inspectia judiciara

Peste 100 de grefieri de la instanţele vrâncene de judecată sunt în grevă japoneză, începând de luni, solicitând, printre altele, modificarea statutului profesional şi recunoaşterea studiilor superioare, potrivit reprezentanţilor Sindicatului Dreptatea Vrancea, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

"Cei 114 membri ai Sindicatului Dreptatea Vrancea sunt în grevă spontană cu banderolă, începând de luni. Principala noastră revendicare este legată de identitatea noastră profesională, de modificarea statutului. Vorbim de un statut depăşit faţă de situaţia actuală de la instanţe, ca număr de personal, tehnică, obligaţii etc. Acesta este rezultatul lipsei de implicare de-a lungul anilor din partea autorităţilor. Modificarea statutului ar rezolva multe din problemele noastre, cu orele suplimentare, cu normarea muncii, cu activitatea pe care o desfăşurăm etc.", a declarat, preşedintele Sindicatului Dreptatea Vrancea, George Mirel Pîrvu.

Potrivit liderului de sindicat, grefierii vrânceni sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu le sunt recunoscute studiile superioare, drept câştigat în urma unui concurs solicitat chiar de angajatori.

"Avem grefieri registratori şi grefieri arhivari încadraţi pe studii medii, conform vechiului statut, de acum 14 ani. Aceştia au susţinut în luna decembrie 2018 un concurs de echivalare a studiilor superioare pentru a trece într-o treaptă superioară. Problema este că nici la ora aceasta grefierii nu sunt plătiţi pe studii superioare. Acel examen expiră în şase luni de zile şi lipsa de asumare a responsabilităţilor din partea angajatorilor va duce la pierderea unui drept câştigat prin examen, examen de altfel născut chiar la iniţiativa angajatorului", a afirmat George Mirel Pîrvu.

În săptămâna 11-15 martie, grefierii vor protesta cu banderole, urmând ca din 18 martie aceştia să înceteze activitatea în afara orelor de program. Potrivit reprezentanţilor de sindicat, în instanţe este o practică curentă ca grefierii să înceteze muncă după ora 18,00.

"Începând cu 18 martie, nimeni nu va mai presta muncă în afara orelor de program. La noi în instanţe este normal să pleci acasă pe la ora 18,00, chiar 19,00", a precizat Pîrvu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.