Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de paturi în plus pentru pacienţii COVID din Prahova: externări la SJU în cazul bolnavilor stabili

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient spital bolnav terapie

Numărul paturilor disponibile în judeţul Prahova pentru pacienţii COVID-19 a fost suplimentat, în ultimele zile, cu peste 100 de locuri în mai multe unităţi sanitare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti fiind făcute externări în cazul pacienţilor stabili, a anunţat, vineri, Prefectura Prahova, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, apelul anterior al prefectului Cristian Ionescu, care a cerut managerilor de spitale şi medicilor de familie să se implice în gestionarea cazurilor de COVID-19, punctând că situaţia devine "disperată" în rândul personalului medical la UPU şi SJU Ploieşti, "nu a rămas fără răspuns".

"Au apărut reacţii în rândul managerilor de spitale care îngrijesc pacienţi confirmaţi COVID-19 şi s-au găsit câteva soluţii rapide, pe termen scurt, pentru a pune la dispoziţie noi locuri în spitale. S-a decis externarea cazurilor stabile care pot fi îngrijite la domiciliu şi preluarea, în măsura posibilităţilor, a pacienţilor care nu depindeau de aparatură ATI, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. (...) În ultimele 5 zile, faţă de situaţiile anterioare, s-a reuşit o suplimentare a numărului de paturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (90 locuri), Spitalul General CF Ploieşti (8 locuri), Spitalul Obstretică Ginecologie Ploieşti (4 locuri), Sfânta Sofia Hospital Med (3 locuri) şi Wia Kineto Dent (1 loc)", precizează Prefectura într-un comunicat de presă.

Autorităţile menţin apelul către medicii de familie în vederea implicării pentru tratarea şi consilierea cazurilor uşoare la domiciliul pacienţilor pe care îi au pe lista cabinetelor individuale şi aşteaptă în continuare ca şi alte spitale non-COVID din judeţ (fie publice, fie private) să se alăture tratării bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Anterior, Prefectura a comunicat că, din totalul celor 27 de spitale din judeţ, din care 17 sunt de stat, sunt implicate în gestionarea cazurilor COVID 15 unităţi, dintre care 10 sunt de stat. Doar unul dintre cele 10 spitale private existente în Prahova nu este în contract cu CAS şi nu ar putea să-i fie decontate serviciile, menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.