Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.000 de saci de gunoi au strâns, într-o singură zi, din Defileul Jiului angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj

www.digi24.ro
gunoi aruncat in Olt

Peste 1.000 de saci de gunoi au strâns, într-o singură zi, din Defileul Jiului angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, în cadrul celei mai ample acțiuni de igienizare desfășurate în zonă în ultimii 12 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acțiunea de igienizare a Defileului Jiului a început miercuri și se desfășoară pe parcursul mai multor zile.

La acțiune participă 65 de angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, care au strâns gunoiul și au tăiat arborii căzuți în urma ninsorilor în zona Defileului Jiului, ajungând și pe malul drept al râului, unde nu s-a mai intervenit de peste 12 ani.

Vezi şi: JENANT. Judecătoarea CSM Andrea Chiş citează un site de FAKE NEWS şi cere abuziv cercetarea disciplinară a judecătoarei Dana Gîrbovan

În câteva ore, aceștia au umplut, miercuri, peste 1.000 de saci cu gunoi.

„Continuăm și joi. Miercuri am reușit să acoperim aproximativ doi kilometri. Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj desfășoară două acțiuni pe râul Jiu, în zona Defileul Jiului, una de igienizare și una de tăiere a arborilor căzuți și de curățire a albiei, pe tot sectorul Cariera Meri-Pod, amonte Mănăstirea Lainici. Acest tip de acțiune, cu astfel de mobilizare, nu s-a mai desfășurat, de către instituția noastră, de 12 ani. Participăm cu 65 de angajați, accesul este foarte dificil pe malul drept al Jiului, condițiile de exploatare de asemenea, s-au obținut derogări de la Parcul Național Defileul Jiului și aprobări de la proprietarii terenurilor. Îndepărtarea arborilor căzuți în timp, dar mai ales în urma ninsorilor abundente din primăvara anului 2019, este necesară, deoarece există riscul ca, în cazul unor debite mari pe râul Jiu, în lunile de primăvară, aceștia să fie antrenați și să creeze blocaje cu consecințe grave pentru așezările urbane, dar și pentru construcțiile hidrotehnice din aval”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Buduran, directorul SGA Gorj.

Citește și: SHOW la ÎCCJ! Gigi Becali a venit să își ceară reabilitarea: 'Dacă desființează SIIJ, nu mai e de stat în țara asta'

În această perioadă, nu sunt vipere și acțiunea se poate desfășura în siguranță.

„Pe malul apei am găsit foarte multe gunoaie. Umplem iarăși vreo 300-400 de saci de gunoaie, de PET-uri. În principiu, acționăm numai cu personal propriu. Este destul de periculos. Terenul este foarte accidentat și îți asumi răspunderea pentru toți cei pe care îi aduci acolo. Am făcut acțiunea în această perioadă, când este destul de frig, pentru că nu există vipere în perioada aceasta în zonă. Pe timp de vară, nu putem să intervenim, acolo există pericolul de vipere non-stop pe perioada verii, când este cald. Se lucrează în condiții destul de grele, dar ne descurcăm. Miercuri au fost strânși peste o mie de saci de PET-uri”, a spus Alexandru Buduran.

Acțiunea va continua în zilele următoare pe o distanță de aproximativ zece kilometri, în jurul mănăstirii Lainici. În semn de recunoștință, părintele stareț i-a invitat la masă pe cei 65 de angajați SGA Gorj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.