Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.000 de tone de alge au fost strânse din sudul litoralului, weekend-ul trecut. În luna august au fost adunate aproape 4.500 de tone de alge

Pixbay
alge

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) a anunţat că peste 1.000 de tone de alge au fost strânse din sudul litoralului în weekend-ul trecut, iar în luna august au fost adunate aproapa 4.500 de tone de alge, potrivit news.ro.

ABADL a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că vântul puternic a adus în ultimele zile la malul Mării Negre o cantitate semnificativă de alge, mai ales în sudul litoralului românesc.

“Până în prezent, numai în luna august au fost adunate aproape 4.500 de tone de alge, iar de la începutul lunii mai până astăzi au fost colectate în total peste 9.000 de tone. Numai în acest weekend au fost adunate peste 1.000 de tone din sudul litoralului. Algele sunt smulse de pe fundul mării de curenţi în timpul furtunilor puternice şi aduse la ţărm. Acestea se dezvoltă în număr mare la adâncimi mici în condiţii de temperaturi ridicate şi multă lumină”, se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că Sistemul de Gospodărirea Apelor Constanţa al ABADL intervine cu utilajele pentru a aduna algele de la linia ţărmului numai noaptea, pentru că pe timpul zilei nu se poate acţiona din motive de siguranţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.