Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 13.500 de apeluri soluţionate prin call-center, în 2019, anunță ASF

ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a preluat şi a soluţionat, anul trecut, peste 13.500 de apeluri primite prin intermediul call-center-ului autorităţii, potrivit unui comunicat remis miercuri Agerpres.

"Din analiza apelurilor primite a rezultat faptul că interesul consumatorilor cu privire la pieţele financiare nebancare şi gradul de informare a acestora se situează pe un trend ascendent", potrivit ASF.

Cele mai multe informaţii solicitate de către consumatori au vizat sectorul asigurări-reasigurări, în proporţie de aproximativ 50%, şi sectorul pensiilor private (30%). De sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare au fost interesaţi circa 12% dintre apelanţi, iar aproximativ 5% dintre consumatori au cerut informaţii despre soluţionarea alternativă a litigiilor, restul fiind interesaţi de alte tipuri de informaţii.

Consultanţii call-center-ului ASF au efectuat, pe parcursul anului 2019, circa 3.000 de apeluri pentru a solicita clarificări sau date suplimentare consumatorilor care au contactat ASF, demonstrând astfel o abordare proactivă în relaţia cu aceştia, precizează reprezentanţii autorităţii.

Citește și: Date ÎNGRIJORĂTOARE: Jumătate dintre cei decedați de COVID-19 au fost confirmați post-mortem sau în ziua morții. Medic: 'Unde greșim?

Conform unui sondaj de opinie, 96,3% dintre consumatori s-au declarat satisfăcuţi cu privire la informaţiile primite. Rezultatul a fost calculat în urma centralizării răspunsurilor la întrebarea NPS "Aţi fost mulţumit de informaţiile oferite, v-au fost de folos?"

Sondajul de opinie a fost realizat de către experţii serviciului de relaţii cu publicul din cadrul ASF, prin sistemul Net Promoter Score - NPS, care măsoară gradul de satisfacţie a consumatorilor referitor la informaţiile primite de la specialiştii care lucrează în Call-Center.

"În acelaşi context care vizează facilitarea accesului consumatorilor la informaţii din piaţa fianciară non-bancară, 80.764 de persoane au aflat, în 2019, prin intermediul aplicaţiei Află la ce fond de pensii eşti!, într-un termen mediu de cinci zile, numele fondului de pensii administrat privat la care contribuie. Aplicaţia, gestionată de Serviciul de Relaţii cu Publicul şi disponibilă pe site-ul Autorităţii, oferă totodată şi administratorilor fondurilor de pensii Pilon II posibilitatea de a interacţiona cu proprii participanţi, facilitând identificarea corectă şi actualizarea datelor acestora, conform legislaţiei incidente în vigoare.", se menţionează în comunicat.

Potrivit ASF, SAL-Fin (Entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Financiar Non-bancar), coordonată de către Serviciul de Relaţii cu Publicul, a primit anul trecut 521 de cereri de soluţionare alternativă, ceea ce reprezintă mai mult decât o dublare a numărului de cereri comparativ cu anul precedent. Dintre acestea au fost finalizate 315 litigii, în creştere cu 80% faţă de anul anterior, când au fost înregistrate 175 de litigii soluţionate.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.