Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 137.000 de candidaţi au susţinut ultima probă a Bacalaureatului: Aproape 6.000 de absenţi, din care 56 în izolare şi 6 în spital sau în carantină

bacalaureat

Peste 137.000 de candidaţi au susţinut, joi, ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării. Aproape 6.000 de elevi au fost absenţi, din care 56 sunt în izolare şi 6 în spital sau în carantină. Totodată, doi candidaţi au avut temperatura peste 37,3, anunță news.ro.

Potrivit Ministerului Educaţiei, joi s-a desfăşurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – E)d): proba la alegere a profilului şi specializării.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

”Dintre cei 143.323 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 137.340 de candidaţi. 5.924 de candidaţi au absentat, dintre aceştia 56 fiind în izolare şi 6 spitalizaţi/în carantină”, a transmis MEC.

Doi candidaţi au avut temperatura peste 37.3̊ C şi vor susţine examenul în etapa specială, programată în 8 iulie.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 59 de candidaţi.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate aici, la ora 15:00, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până la ora 12.00. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00, şi în 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate în 5 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.